La Petrila se respectă o dată pe lună, ”Ziua Verde”

Home Administrație La Petrila se respectă o dată pe lună, ”Ziua Verde”
La Petrila se respectă o dată pe lună, ”Ziua Verde”

Un proiect de hotărâre inițiat de primarul orașului Petrila, Vasile Jurca la solicitarea Comitetului Eco al Școlii Gimnaziale ”I.D. Sîrbu” din localitate și aprobat în Consiliul Local al orașului Petrila prin HCL nr. 153/2019, a instituit în această localitate ”Ziua Verde”.

Aceasta este marcată, în fiecare ultimă zi de duminică a fiecărei luni când, în intervalul orar 8:00 – 21:00, circulația auto pe strada Republicii, între intersecția cu strada Tudor Vladimirescu și intersecția cu strada Dacilor, este restricționată, circulația autovehiculelor fiind deviata conform traseelor stabilite de Poliția orașului Petrila, Biroul rutier.

Potrivit aceleiași decizii, zona centrală a orașului Petrila este destinată exclusiv circulației pietonale și circulației bicicletelor, precum și pentru organizarea unor evenimente sportive și/sau cultural-educative.

Ziua Verde va fi marcată la Petrila și duminică, 24 noiembrie 2019. Pe parcursul acestei zile, între orele 8:00 – 21:00, circulația autovehiculelor va fi restricționată în zona centrală a orașului, conform HCL. De asemenea, comercianții care pot oferi copiilor produse specifice sunt invitați să subscrie acestui proiect, prin montarea de tonete sau terase mobile în această zonă.