Travel Smart / Cum să economisești cu adevărat rezervând zboruri și hoteluri în 2020

Home Reportaj Travel Smart / Cum să economisești cu adevărat rezervând zboruri și hoteluri în 2020
Travel Smart / Cum să economisești cu adevărat rezervând zboruri și hoteluri în 2020

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat rezervările de zboruri și hoteluri și prețurile aferente pentru a identifica cele mai bune perioade de achiziție pentru vacanțele din 2020.

Călătorii români pot reduce costurile biletelor de avion cu până la 56% dacă fac rezervarea în perioada optimă și își configurează călătoriile ținând cont de sfaturile experților. De asemenea, pot beneficia de prețuri cu până la 49% mai mici la rezervarea camerelor de hotel. Perioada optimă de rezervare diferă în cazul călătoriilor în afara Europei de cele intracontinentale.

Pagina dedicată campaniei de informare a călătorilor despre cum pot să obțină cele mai mici prețuri în vacanțele pe care le planifică poate fi accesată aici.

Iarna se apropie cu pași repezi, iar în timp ce temperaturile scad și orașele se împodobesc, mulți români își fac planuri de călătorii pentru anul care va începe în curând. Fie că aleg destinații mai călduroase pentru a lua o pauză de la temperaturile dificile de acasă sau doar profită de prețuri reduse și rezervă city-break-ul mult așteptat, călătorii își fac planuri de vacanță pentru 2020 și se asigură că zilele de concediu vor răscumpăra munca depusă între timp. Pentru a-i ajuta să optimizeze bugetul, echipa momondo a analizat milioane de căutări pentru a afla care sunt zilele ideale de rezervare pentru a obține cele mai bune prețuri.

Călătorii în Europa

Românii pot beneficia de cele mai mici prețuri (potențial de economisire de până la 56%) atunci când achiziționează bilete de avion în medie cu 63 de zile înaintea zborului, pentru călătorii care au loc marțea în orele de seară. Costurile vor fi mai mari dacă zborurile au loc duminica (cu aprox. 23%), iar decolările de dimineața aduc prețuri mai mari decât cele din finalul zilei (cu aprox. 19%). Există și destinații către care perioada optimă pentru achiziționare este diferită de tiparul observat: Roma (91 zile înainte), Londra (82 zile înainte), Milano (104 zile înainte), Istanbul (44 zile înainte).

În ceea ce privește cazarea, românii pot obține prețuri cu până la 49% mai mici dacă rezervă o cameră de hotel în medie cu 118 zile înainte. Din nou, multe destinații sunt mai permisive decât media, printre care Viena (45 zile înainte), Barcelona (55 zile înainte), Atena (58 de zile înainte), sau Istanbul (54 zile înainte).

 Călătorii către alte continente

Zborurile cele mai ieftine către locații din alte continente sunt achiziționate în medie cu 51 de zile înaintea decolării (potențial de economisire de până la 42%). Printre excepții se află Phuket (114 zile înainte), Colombo (111 zile înainte), New York (99 zile înainte) sau Dubai (74 zile înainte).

Rezervările de hoteluri în afara Europei beneficiază de prețuri mai mici dacă sunt efectuate în medie cu 115 zile înainte de check-in, potențialul de economisire fiind de până la 69%. Printre locațiile care fac excepție de la această regulă se numără și Zanzibar (42 zile înainte), Phuket (78 zile înainte), Amman (34 zile înainte) sau Dubai (47 zile înainte).

Analiza prețurilor se bazează pe căutări de zboruri (dus-întors, clasa economică) și hoteluri (cameră dublă, 3/4 stele) în perioada 01.08.2019 – 30.09. 2019 pentru date de călătorie din 2019.