Cum a votat Valea Jiului la alegerile prezidențiale

Home Politică Cum a votat Valea Jiului la alegerile prezidențiale
Cum a votat Valea Jiului la alegerile prezidențiale

În toate cele 3 orașe și 3 municipii din Valea Jiului, candidatul social-democrat Viorica Dăncilă a câștigat detașat și în turul al II-lea ale alegerilor prezidențiale, obținând un rezultat total de peste 60%, mai exact 60,91%.

Pe localități, scorul electoral al confruntării Dăncilă – Iohannis, în Valea Jiului, este următorul:

  • Lupeni: VIORICA DĂNCILĂ – 60,49%; KLAUS IOHANNIS – 39,51%;
  • Vulcan: VIORICA DĂNCILĂ – 60,01%; KLAUS IOHANNIS – 39,99%;
  • Petroșani: VIORICA DĂNCILĂ – 54,04%; KLAUS IOHANNIS – 45,91%;
  • Petrila: VIORICA DĂNCILĂ – 65,70%; KLAUS IOHANNIS – 34,30%;
  • Aninoasa: VIORICA DĂNCILĂ – 64,5%; KLAUS IOHANNIS – 35,5%;
  • Uricani: VIORICA DĂNCILĂ – 60,74%; KLAUS IOHANNIS – 39,26%;

Aceste rezultate sunt considerate de liderii social-democrați drept unele care confirmă înctrederea de care se bucură Partidul Social Democrat în rândul majorității cetățenilor, dar și rezultat al măsurilor bune luate de guvernarea social-democrată pentru pensionari, pentru mineri și alte categorii sociale din regiune, precum și un rezultat al eforturilor de campanie electorală ale reprezentanților locali ai PSD. ”Mulțumesc tuturor membrilor și simpatizanților PSD din Valea Jiului pentru munca depusă în această campanie ! Am făcut treabă bună !”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, președinte executiv al PSD Hunedoara și coordonator al campaniei electorale în Valea Jiului.

În același timp însă, Cristian Resmeriță apreciază că, la nivel național, scorul obținut de candidatul PSD în aceste alegeri este unul rușinos. ”Consider că acest rezultat este unul rușinos pentru PSD, așa cum cred că în acest moment președintele nostru, doamna Viorica Dăncilă trebuie să facă un pas în spate, pentru ca PSD să aibă o șansă pentru viitor”, a mai declarat Cristian Resmeriță.

La rândul său, președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor spune că votul de duminică arată că poporul este suveran. ”Mulțumesc tuturor primarilor, parlamentarilor și președinților de organizații ai PSD Hunedoara, dar și membrilor de partid pentru implicarea și efortul lor. Mulțumesc tuturor hunedorenilor care au votat pentru candidatul PSD, Viorica Dăncilă. Respect votul de azi, democrația înseamnă că poporul este suveran. Noi, românii, trebuie să mergem înainte uniți și iubitori de țară”, a spus Laurențiu Nistor.

Cu toate că la Petroșani, candidatul PNL a pierdut în fața candidatului PSD, primarul liberal Tiberiu Iacob Ridzi (președintele Organizației locale a PNL) arată că, de fapt, la o analiză profundă, rezultatul votului de la Petroșani arată că cele 45,91% din voturile pro-Iohannis consemnează cel mai bun rezultat obținut în Valea Jiului de un candidat al dreptei politice din ultimii 30 de ani. ”Ca număr de voturi, PNL Petroșani se află pe locul 3 în județul Hunedoara după organizațiile de la Deva și Hunedoara, cu un număr de 6978 de voturi în favoarea președintelui Klaus Iohannis.  Rezultatul nostru, cu 45,91% Iohannis și 54,09% Dăncilă, este cel mai bun scor obținut de PNL în Valea Jiului la aceste alegeri și cel mai bun scor obținut de un candidat de dreapta, la alegerile prezidențiale, din ultimii 30 de ani. Mulțumesc tuturor pentru prezența la vot”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.