Defilare populară de Ziua României, la Petrila

Home Stiri la zi Defilare populară de Ziua României, la Petrila
Defilare populară de Ziua României, la Petrila

1 decembrie este ”Ziua Naţională a României” şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: Unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă, la parade, ori acasă alături de cei dragi.

Primarul orașului Petrila și Consiliul Local al orașului Petrila vă invită duminică, 1 Decembrie 2019, la evenimentele prilejuite de ”Ziua Națională a României”.

Acțiunea de la Petrila va începe la ora 13:00 cu ”Parada portului popular românesc”, tradiționala defilare a participanților, începând din zona pieței Grand Marr (PENNY Market), până la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt”, informează autoritățile petrilene. Totodată, la paradă sunt invitați toți cei care dețin un costum popular, din orice zonă folclorică, care doresc să participe în această zi cu însemnătate istorică pentru noi toți românii.

Manifestările vor continua la Casa de Cultură cu un program cultural-artistic pregătit de Ansamblurile folclorice ”Bujorii Muntelui” și Junii Petrileni, dedicat ”Zilei Naționale a României” și se vor încheia cu o masă tradițională românească.

Ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca Ziua Naţională a României în anul 1990. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

La mulți ani, România!

Foto: Arhiva