PNL îl duce pe Cristian Roșu la conducerea Complexului Energetic Hunedoara

Home Economie PNL îl duce pe Cristian Roșu la conducerea Complexului Energetic Hunedoara
PNL îl duce pe Cristian Roșu la conducerea Complexului Energetic Hunedoara

Aflat în procedură de reorganizare, după constatarea stării de insolvență de către instanțele de judecară, Complexul Energetic Hunedoara va fi condus, în perioada următoare de către un administrator judiciar desemnat de instanță și un administrator special numit de Ministerul Economiei.

Numele acestuia din urmă a fost anunțat oficial miercuri, 27 noiembrie 2019. Este vorba despre juristul Cristian Roșu, fost angajat al Minei Lupeni și, pentru o perioadă de timp, vicepreședinte al Sindicatului ”Muntele” din cadrul CEH. Cristian Roșu este, în același timp, președinte al Filialei municipale Lupeni a Partidului Național Liberal.

Cristian Roșu apreciază că noua responsabilitate pe care a primit-o din partea Statului Român în calitate de administrator special al CEH este una onorantă, dar în același timp este o misiune grea dar și o datorie de a le confirma foștilor ortaci așteptările acestora. ”Dată fiind activitatea mea anterioară, este firesc să mă preocup de angajații CEH, de siguranța locurilor de muncă din minerit și termocentrale, de respectarea drepturilor lor, așa cum sunt prevăzute în contractele de muncă.
După preluarea oficială a funcției de administrator special, voi evalua problematica existentă, cu sprijinul tuturor specialiștilor de bună-credință din cadrul CEH. Consider că transparența decizională este strict necesară și intenționez să țin legătura cu presa, astfel încât cetățenii să fie corect informați cu ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic”, a declarat Cristian Roșu.