Petrila sărbătorește în stradă Ziua Națională a României

Home Administrație Petrila sărbătorește în stradă Ziua Națională a României
Petrila sărbătorește în stradă Ziua Națională a României

A devenit deja o frumoasă tradiție a comunității locale din orașul Petrila, aceea de a sărbători Ziua Națională a României în stradă, acolo unde petrilenii vin cu mic, cu mare, pentru a participa la defilarea organizată de Primăria și Consiliul local al orașului Petrila.

Evenimentul va fi reeditat și anul acesta, pe 1 Decembrie 2019. Potrivit primarului orașului Petrila, acțiunea va începe la ora 13,00 cu ”Parada portului popular”, tradiționala defilare a participanților, care se va derula pe traseul dintre Piața Grant Marr (zona Penny Market) și Casa de cultură ”Ladislau Schmidt”. ”Le adrese invitația tuturor celor care dețin un costum popular, fie el momârlănesc sau din orice altă zonă folclorică a României, să ne fie alături la această paradă prin care ne propunem nu doar să marcăm Ziua Națională, ci și să punem în valoare frumusețea portului popular românesc, care face parte din zestrea națiunii române”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Evenimentele organizate la Petrila de administrația publică locală în cinstea Zilei Naționale a României vor continua cu un program cultural-artistic în care vor evolua cei mai buni dintre tinerii talentați ai comunității petrilene. Spectacolul va avea loc în fața Casei de Cultură ”Ladislau Schimdt”, unde toți participanții sunt invitați și la o masă în care se vor servi, gratuit, produse tradiționale românești.