Glasuri de cristal au răsunat la Festivalul ”Brăduțul de argint” de la Lupeni

Home Cultură Glasuri de cristal au răsunat la Festivalul ”Brăduțul de argint” de la Lupeni
Glasuri de cristal au răsunat la Festivalul ”Brăduțul de argint” de la Lupeni

În opinia generală a celor care au fost prezenți sâmbătă, 30 noiembrie 2019 în sala de spectacol a Palatului Cultural din Lupeni, ediția din acest an a Festivalului muzical ”Brăduțul de argint” a fost un adevărat regal muzical. Desigur, nici nu putea fi altfel având în vedere atât tradiția acestui eveniment de excepție, dar și exigența celei căruia i se datorează organizarea acestui festival muzical în Valea Jiului: minunata solistă Ileana Berki.

Desigur, ștacheta festivalului-concurs ”Brăduțul de argint” a fost ridicată și de exigența unui juriu profesionist, alcătuit din tânărul solist, compozitor și actor Andrei Popa, cantautoarea folk Claudia Șponor, cântărețul Andrei Mureșan, solista Anca Baltac (câștigătoarea ediției din 2017 a acestui festival) și profesorul de muzică Alexandra Căciulă Cubleșan din Cluj Napoca (apreciată cântăreață și laureată a primei ediții a Festivalului ”Brăduțul de argint” din 1997). Misiunea juriului nu a fost deloc una ușoară, având în vedere că în fața acestuia, pe scenă s-au perindat într-un spectacol-maraton de câteva ore bune, zeci de glasuri de cristal, unul mai frumos decât celălalt.

Într-un final, cu toate că fiecare dintre concurenți a lăsat o impresie deosebită, atât asupra membrilor juriului, cât mai ales asupra publicului spectator, doar anumite detalii au făcut posibilă o departajare a celor declarați câștigători ai ediției din acest an. Aceștia sunt:

  • LARISA NICUȚA (în vârstă de 9 ani), laureată a Marelui Trofeu ”Brăduțul de argint” care și-a ridicat elegantul premiu (un frumos brăduț muzical din argint) cu o ochii înlăcrimați de emoție și fericire, mai ales că trofeul i-a fost înmânat de cea care a câștigat primul ”Brăduț de argint” din istoria acestui festival, în urmă cu mai bine de 20 de ani, azi președintă a juriului Alexandra Căciulă Cubleșan;

  • YASMINA BRĂDĂȚAN (în vârstă de 11 ani) și-a adjudecat trofeul secțiunii pop-rock-jazz;

  • RUCSANDRA MERIȘANU (în vârstă de 10 ani) care a câștigat trofeul secțiunii folk;

Frumoase trofee de argint înfățișând, simbolic, un brăduț de munte, le-au fost acordate și celorlalți concurenți, care s-au clasat pe locurile 1,2, 3 și 4 de la fiecare secțiune din concurs.

Demn de menționat este și faptul că publicul prezent la acest festival a avut ocazia de a-i admira și aplauda și pe membrii juriului care au susținut, la rândul lor, un recital de gală în cadrul spectacolului, iar Ileana Berki și Grupul ”Glasuri de argint” pregătit de aceasta au încununat regalul artistic desfășurat la Palatul Cultural din Lupeni. ”A fost ediție de vis, cu copii deosebiți, cu un juriu de excepție și cu parteneri deosebiți. Mulțumirile mele se îndreaptă spre toți cei care au evoluat pe scenă, spre cei care au făcut posibil acest regal artistic în care mi-am pus tot sufletul de mai bine de 20 de ani și spre Primăria și Consiliul local Lupeni, care ne-au fost sprijin total în organizarea acestui eveniment”, ne-a spus Ileana Berki, fondatorul și coordonatorul Festivalului.

Tuturor, felicitări !