INCD-INSEMEX, aproape de 10 la evaluarea activității din ultimii ani

Home Economie INCD-INSEMEX, aproape de 10 la evaluarea activității din ultimii ani
INCD-INSEMEX, aproape de 10 la evaluarea activității din ultimii ani

Chiar dacă nimeni nu se mai îndoiește de performanțele devenite o constantă a activității INCD INSEMEX Petroșani, prevederile legale impun periodic o evaluare a activității acestuia institut naționale de cercetare dezvoltare, asemenea tuturor celorlalte instituții de cercetare din țara noastră. Pentru INCD INSEMEX auditul periodic de evaluare în vederea acreditării din punct de vedere al activităţilor de cercetare, dezvoltare şi inovare a avut loc la mijlocul lunii noiembrie, la Petroșani.

Potrivit directorului general dr. ing. George Artur Găman, la evaluarea instituțională, INCD-INSEMEX Petroșani a obținut un punctaj de 98 de puncte din 100 posibile, cu mult peste baremul minim obligatoriu de 70 de puncte.

Echipa de experți evaluatori a fost formată din 4 persoane care activează în sfera comunitatății academice și de cercetare, respectiv un președinte, 2 membri și un observator. Aceștia au avut de analizat o serie de criterii de evaluare instituțională precum: managementul instituțional, capacitatea instituţională, performanţa instituţională, resursa umană, performanţa economico-financiară, planul strategic de dezvoltare pentru următorii 5 ani.

”Rezultatul acestei evaluări este unul foarte bun care, însă, mai lasă puțin loc spre perfecțiune. Sigur că ne dorim să atingem acest prag, dar în același timp avem satisfacția că munca întregii echipe de cercetători a institutului nostru, care este deja apreciată în comunitatea științifică și în comunitatea locală, este evidențiată și în acest raport de evaluare a întregii activități din ul,timii ani a INSEMEX. Felicit întregul nostru colectiv și le mulțumesc în același timp pentru că sunt exponenți ai unor performanțe profesionale care dau valoare întregii noastre echipe”, a declarat dr. ing. George Artur Găman, directorul general al INCD-INSEMEX Petroșani.

Având în vedere punctajul obținut de INCD INSEMEX la evaluarea instituțională din acest an, comisia a stabilit ca următoarea evaluare să aibă loc abia peste 5 ani, adică la termenul maxim prevăzut de lege.