Visul proiectului ”Fabrica de pian” e tot mai aproape de realitate. În plus, acesta s-a transformat și într-o ”Fabrică de prieteni”!

Home Cultură Visul proiectului ”Fabrica de pian” e tot mai aproape de realitate. În plus, acesta s-a transformat și într-o ”Fabrică de prieteni”!
Visul proiectului ”Fabrica de pian” e tot mai aproape de realitate. În plus, acesta s-a transformat și într-o ”Fabrică de prieteni”!

Bunătatea unor oameni cu har și credință este întotdeauna răsplătită de bunul Dumnezeu, iar cu ajutorul Său orice vis poate deveni realitate.

Animați de astfel de sentimente, copiii talentați ai secției de muzică de la ”Fabrica de pian” a Școlii Gimnaziale I.G. Duca din Petroșani și pasionații lor dascăli, au răspuns invitației de a susține un concert de pian în ambianța elegantă a Sălii Șemineului din Palatul Magna Curia de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva. Evenimentul, pregătit minuțios încă din primăvara acestui an de ambițiosul președinte al Asociației ”Fabrica de pian”, profesorul Aurelian Epuraș, s-a dorit a fi un concert din seria celor susținute de tinerii dar deja atât de valoroșii muzicieni de la Petroșani, pentru strângerea fondurilor necesare achiziționării unui pian profesional de concert cu care aceștia să poată da adevărata valoare a talentului lor artistic.

În concertul caritabil de la Deva, care a avut loc marți, 3 decembrie 2019 au evoluat și au cules, în mod natural, aplauzele selectului auditoriu, pianiștii: Darie Anastasia, Kiss Tania, Boantă Flavia, Frank Ecaterina, Gorgan Vanessa, Alexandrescu Răzvan, Boko Ligia, Neag Mihai, Kiss Levi, Stana Delia, Kutasi Zsolt, Leonte Timeea, Roșca Remus, Iacob Alexandru și Torok Radu. Evident, aplauze și aprecieri au venit și la adresa profesorilor coordonatori Adina Stan, Camelia Ilina și Aurelian Epuraș. Aceștia au interpretat cu măiestrie, cu entuziasm și cu bucuria specifică vârstei lor compoziții pentru pian din repertoriul clasic, iar pentru un final grandios, Delia Stana, elevă în clasa a V-a a Școlii de Muzică de la Petroșani, a încântat publicul cu vocea sa deosebită, acompaniată fiind la pian de profesorul său, Aurelian Epuraș.

La final, aplauzele au curs pe măsură, iar acestea au venit însoțite și de donații substanțiale, făcute de publicul impresionat, în rândurile căruia s-au aflat oameni iubitori de cultură și artă, oameni de vază ai comunității și înalte fețe bisericești. În cadrul evenimentului de la Deva cei prezenți au donat, pentru proiectul ”Fabrica de pian” suma de 4000 de lei, iar Episcopia Devei și Hunedoarei a răsplătit și încurajat munca și talentul tinerilor interpreți prin donarea sumei de 10.000 de euro, în vederea realizării proiectului propus. În plus, Preasfințitul Părinte Gurie – Episcopul Devei și Hunedoarei, prezent la acest eveniment le-a mulțumit, în primul rând micilor pianiști, dar și bunului Dumnezeu care le-a dat acestora har divin, i-a binecuvântat și le-a dorit să rămână mereu în această dragoste pentru Dumnezeu, pentru oameni și pentru muzică, dragoste care să le fie călăuză în viață.

Grație acestor donații, dar și datorită donațiilor deja acumulate de la debutul proiectului ”Fabrica de pian” în urmă cu un an de zile și până azi, visul tinerilor muzicieni din Valea Jiului și al pasionaților lor dascăli e tot mai aproape de a deveni realitate. ”Am crezut în acest proiect și m-am luptat cu toată ființă mea pentru el, chiar și atunci când unii mă atenționau că nimeni nu va da bani pentru pianul de concert, care valorează cam cât trei mașini Dacia. Încrederea și credința în bunul Dumnezeu ne-au adus tot mai aproape de acest vis și îndrăznesc să cred că nu va mai trece mult timp până când vom putea concerta la Petroșani, în fața oamenilor, cu acești copii deosebiți, la un pian de concert adevărat”, se destăinuie prof. Aurelian Epuraș, inițiatorul acestui ambițios proiect cultural.

Mai mult, acesta recunoaște că acest proiect i-a adus deja infinite satisfacții personale, pentru că în tot acest timp ”Fabrica de pian” s-a transformat și într-o frumoasă ”Fabrică de prieteni”. Ai săi, ai copiilor și ai artei muzicale.