Cadouri pentru ”Bunicii Văii Jiului” de la elevii și profesorii Liceului ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Home Educație Cadouri pentru ”Bunicii Văii Jiului” de la elevii și profesorii Liceului ”Dimitrie Leonida” din Petroșani
Cadouri pentru ”Bunicii Văii Jiului” de la elevii și profesorii Liceului ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Nu de ieri, de azi, ci deja de ani de zile, elevi și profesori ai Liceului tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani sunt implicați în derularea constantă a unor acțiuni caritabile. Evident, în preajma sărbătorilor de iarnă, intensitatea acestor activități crește, direct proporțional cu emoția trăită, deopotrivă ce cei care le fac și de ce cei care le primesc.

Dacă înainte cu ceva vreme aceste acțiuni erau susținute numai din donații proprii ale dascălilor, în ultimul timp, prin implementarea unor proiecte ale Asociației Edupro în parteneriat cu comunitatea locală, acestea au căpătat o mai mare intensitate, reușit astfel să aducă un zâmbet pe fața celor care au nevoie de sprijin.

Zilele trecute, în cadrul proiectului educațional ”Giving Tusday”, un program de dezvoltare personală prin activități de voluntariat, din generozitatea profesorilor și elevilor de la Liceul ”Dimitrie Leonida” s-au strâns o mulțime de jucării și cărți, dar și de fructe proaspete. Acestea au făcut subiectul unor donații al căror beneficiari direcți au fost elevii din clasele de gradiniță și de învățămînt primar de la Școala Gimnazială nr.2, școală situată în Colonia Petroșaniului. ”Nu se poate descrie în cuvinte bucuria picilor când în mijlocul lor s-au răsturnat sacii cu minuni. Iar după o zbenguială pe cinste s-au așezat cuminți pe scăunele să asculte o poveste în timp ce mânuțele le erau ocupate cu fructe de sezon. Iar dacă acești copii deosebiți s-au bucurat de ceea ce au primit, noi ne-am bucurat la fel pentru că am putut dărui”, ne-a spus prof. Camelia Paraschiv, directorul Liceului ”Dimitrie Leonida” din Petroșani.

Un al doilea mare proiect caritabil care s-a desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni sub genericul ”Tinerii voluntari de la Leonida cu drag și respect pentru ”Bunicii Văii Jiului ”, s-a finalizat în aceste zile prin distribuirea de cadouri confecționate de elevii școlii profesionale pentru persoanele în vârstă de la Centrul social ”Bunicii Văii Jiului” de la Dărănești-Petroșani centru afla în îngrijirea Parohiei ortodoxe ”Sf. Prooroc Ilie” din municipiul Petroșani.

Acest proiect s-a bucurat și de generozitatea Primăriei și Consiliului local al Municipiului Petroșani, care au acordat o finanțare Asociației EduPro, prin intermediul căreia au fost organizate activitățile caritabile. În cadrul acestui proiect, elevii liceului ”Dimitrie Leonida”, au confecționat cu îndemânare și pricepere, un număr de 28 de lenjerii complete de pat, dar și diverse obiecte decorative care să le înfrumusețeze camerele vârstnicilor de la Centrul social ”Bunicii Văii Jiului” înainte de sărbători. În plus, într-o generoasă acțiune de voluntariat, elevii de la clasele de estetica și igiena corpului omenesc, le-au oferit bunicilor o serie de servicii specifice de estetică (tuns, coafat, manichiură, pedichiură). Acestora le-au fost alături și un grup de elevi de la Școala gimnazială nr.2 Petroșani care, sub coordonarea prof. pr. Mihai Iancu, le-au oferit bunicilor un minunat concert de colinde.

 

De frumoase cadouri primite din partea celor de la Liceul ”Dimitrie Leonida”, constând în jucării, căciulițe tricotate de iarnă și fructe de sezon au avut parte și copiii de la grădinița din Dărănești a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani.

”Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să finalizăm cu succes astfel de demersuri, cu atât mai mult în momente premergătoare sărbătorilor, când acestea au și o însemnătate aparte. Sigur că, în general, ne place ca acest tip de activități pe care le facem să fie unele de suflet și nu unele de imagine, dar în același timp cred că prezentând aceste activități și opinie publice, prin puterea exemplului, putem deschide interesul și altor oameni de bine care vor să vină alături de noi sau care vor să facă astfel de activități binevenite și necesare pentru comunitate dar și pentru suflet și educația tinerilor în spiritul solidarității”, apreciază prof. Mihaela Marița, coordonatorul acestui proiect.