O zi specială pentru copiii speciali ai Petroșaniului

Home Educație O zi specială pentru copiii speciali ai Petroșaniului
O zi specială pentru copiii speciali ai Petroșaniului

La Petroșani, Ziua Persoanelor cu Dizabilități a fost sărbătorită joi, 5 decembrie, ”la pachet” cu Ziua Internațională a Voluntarului, tocmai pentru a sublinia faptul că implicarea unor oameni inimoși, care și-au făcut un adevărat țel din a face bine semenilor lor, a făcut ca pentru mulți dintre copiii speciali ai comunității, o dizabilitate oarecare să fie substituită de o abilitate.

Cu abilități demne de aprecierile noastre, ale tuturor, copiii de la Centrul ”Pollicinno” din Petroșani dar și cei îngrijiți de voluntari ai altor asociații de profil din Valea Jiului, au prezentat cu acest prilej, în fața părinților și a celor dragi, dar și în fața reprezentanților comunității locale, un emoționant program artistic. Evenimentul a fost găzduit, pentru al zecelea an consecutiv, la Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani. ”Venim ca de obicei cu mare drag la acest eveniment. Copilașii au avut și în acest an un program special pentru toți cei prezenți la serbarea noastră, prilejuită de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”, a declarat Florentina Presecan, coordonatorul Centrului ”Casa Pollicinno” din Petroșani.

Deosebit de încântat de programul copiilor s-a declarat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, cel care este deja considerat un adevărat prieten al acestor copii speciali, nu doar pentru că răspunde întotdeauna prezent la activitățile lor, dar și pentru că, deși nu face bravadă de acest lucru, se numără printre voluntarii care-și rezervă timp pentru a se juca cu ei, pentru a-i ajuta în activitățile lor de zi cu zi și pentru a-i ajuta efectiv pe cei de la Casa Pollicinno. ”Mă emoționați de fiecare dată cu programul pe care ni-l prezentați la această frumoasă serbare. Este o zi specială și eu vă spun din inimă La mulți ani, să fiți fericiți și, pentru că voi sunteți cei mai speciali copiii ai comunității noastre, l-am convins și pe Moș Crăciun să vină mai repede la Petroșani, ca să vă aducă binemeritate cadouri pe care le meritați cu prisosință”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Dansul, poeziile și antrenul au făcut parte din elementele artistice cu care copiii speciali ai Petroșaniului au venit la această serbare, pentru a ne demonstra nouă, tuturor, că pentru ei, chiar dacă e ceva mai greu decât pentru ceilalți copii, nu există ”nu pot !” Iar cu o firească emoție generată de un astfel de minunat eveniment, nu putem încheia decât spunând: Felicitări și la mulți ani, copii speciali ai Petroșaniului ! Felicitări și mulțumiri voluntarilor care vă îndrumă și părinților care vă ocrotesc ! La mulți ani !