Unde vor călători românii în timpul vacanței de iarnă

Home Reportaj Unde vor călători românii în timpul vacanței de iarnă
Unde vor călători românii în timpul vacanței de iarnă

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat căutările de zboruri cu plecare din orașele românești pentru a observa care sunt destinațiile preferate pentru vacanța de iarnă care va urma.

 Deși vacanțele de Crăciun sau revelion sunt printre cele mai scumpe din întreaga perioadă a anului, românii continuă să profite din plin de zilele de concediu și să se bucure de experiențe inedite în alte țări.

Cele mai căutate destinații

La nivel național, cea mai căutată destinație pentru perioada care cuprinde sărbătorile de iarnă este Dubai. Temperaturile ideale pentru a vizita „orașul recordurilor mondiale” contribuie din plin la alegerile turiștilor români, pe lângă prețurile tot mai atractive ale biletelor de avion. Prețul mediu al unui zbor în această perioadă a scăzut față de anul precedent cu aprox. 5%, ajungând acum la 395 EUR, în medie.

Viena, Londra, Roma și Phuket completează clasamentul celor mai căutate 5 destinații pentru zborurile cu plecare din România.

Separând căutările cu plecare din orașele mari din țara noastră, observăm că cele 5 destinații care stabilesc clasamentul la nivel național sunt și puternic influențate de zborurile din Otopeni, topul având aceeași configurație. În ceea ce privește orașul Cluj-Napoca, cele mai dorite destinații de iarnă par să fie Malta, Roma și Londra, iar cele care s-au remarcat cel mai des în căutările ieșenilor sunt Londra, Roma și Milano. Londra este prima opțiune și în căutările de zboruri cu plecare din Sibiu, Suceava și Bacău.

Orașe noi în topul căutărilor

Miami, Denpasar (Bali), Varșovia și New York au crescut în topul preferințelor românilor, ajungând printre cele mai căutate 20 de destinații pentru perioada vacanței de iarnă, devansând destinații ca Santa Cruz (Tenerife), Colombo (Sri-Lanka), Larnaca sau Bruxelles, care făceau parte din acest clasament în anul anterior. Dintre cele mai căutate destinații pentru iarnă, de cea mai mare creștere a interesului românilor se bucură Miami, care a urcat 18 poziții față de anul trecut, iar Colombo a pierdut cel mai mult interes, coborând 24 de poziții.

Evoluția prețurilor pentru cele mai căutate 10 destinații 

Destinație Evoluția prețurilor
față de anul anterior
Prețul mediu al unui zbor dus-întors
Dubai -5% 395 EUR
Viena -16% 102 EUR
Londra -11% 133 EUR
Roma +7% 101 EUR
Phuket +10% 704 EUR
Istanbul +12% 174 EUR
Milano +16% 96 EUR
Paris -7% 164 EUR
Barcelona 2% 172 EUR
Atena -2% 121 EUR

Prețurile menționate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioada 21.12.2019 – 05.01.2020 cu date de căutare între 01.06.2019 – 30.11.2019.  Comparația cu anul anterior e bazată pe valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioada 21.12.2018 – 05.01.2019 cu date de căutare între 01.06.2018 – 30.11.2018. Prețurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.