Red Bull Oslea Hike & Ride revine în 2020 cu cea de-a noua ediție

Home Reportaj Red Bull Oslea Hike & Ride revine în 2020 cu cea de-a noua ediție
Red Bull Oslea Hike & Ride revine în 2020 cu cea de-a noua ediție

Red Bull Oslea Hike & Ride – singura competiție din România care aduce împreună alergarea montană cu disciplinele de freeride schi și snowboard – a ajuns la cea de-a noua ediție, una care va schimba regulile jocului printr-un format cu 360 de participanți puși în fața provocării de a îmblânzi sălbăticia Masivului Oslea din Munții Vâlcan.

Competiția are un caracter unic în România, deoarece include atât partea de urcare în contratimp a versantului pe o distanță de 3,9km, cu echipamentul în spate, de la cota 1300 la cota 1940, cât și partea de coborâre pe schiuri sau snowboard, pe un traseu de 1,4km, , cu o înclinație de 40 de grade.

După 8 ani în care a lansat adevărate provocări comunității de freerideri din țară,  înfruntând temperaturi chiar și de -20 de grade Celsius și ținând piept rafalelor de vânt care la unele ediții au depășit 60km/h, Red Bull Oslea Hike & Ride se extinde la un nou nivel. Dacă până acum una dintre provocări era ocuparea unui loc din cele 120 disponibile în competiție, ediția din acest an oferă această șansă unui număr de 360 de concurenți: 300 la categoria OPEN și 60 la categoria PRO. Acest număr este și cel care duce la schimbarea formatului de concurs, începând cu extinderea evenimentului pe o perioadă de 2 zile: 21-22 februarie 2020.

Prima zi a evenimentului este dedicată calificărilor, care constau într-o probă de ”chinese downhill”, nou introdusă în competiție. Cei mai rapizi 100 de rideri vor trece mai departe în finala de sâmbătă. Controlul, tehnica și pregătirea fizică vor face diferența în/la această probă.

Finala din a doua zi de concurs se va desfășura după aceleași reguli și în același format ca în anii trecuți, iar aceasta constă în testarea abilităților fizice ale concurenților prin urcarea contratimp a versantului, având de îndurat greutatea echipamentului, însă și frigul din golul alpin. Această urcare va avea loc pe o distanță de 3,9 kilometri cu plecare de la cota 1.300, până la nivelul crestei la 1.940 metri. Ajunși pe creastă, concurenții vor trece la partea a doua a provocării, și anume coborârea pe schi sau snowboard pe traseul de 1,4 kilometri, unde trebuie să impresioneze juriul prin liniile, controlul, fluiditatea, stilul și trick-urile lor.

Categoria OPEN se adresează concurenților cu nivel mediu, iar categoria PRO se adresează concurenților profesioniști. Sportivii se pot înscrie în competiție pe redbull.ro/oslea, în perioada 9 decembrie 2019 – 17 februarie 2020.

Competiția se adresează persoanelor cu experiență în freeride montan, iar fiecare secțiune include patru categorii – FEMININ OPEN, MASCULIN OPEN, FEMININ PRO și MASCULIN PRO.