CJH va aloca 3,2 milioane de lei pentru finalizarea integrală a DJ 709F din Parâng

Home Administrație CJH va aloca 3,2 milioane de lei pentru finalizarea integrală a DJ 709F din Parâng

Așa cum preciza administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, încă de la debutul lucrărilor de investiții care vizează modernizarea drumului județean 709F din Masivul Parâng, conducerea CJH și-a asumat completarea acestui proiect și pe ceilalți aproape 2 km din acest drum care nu au fost cuprinși în proiectul inițial aflat acum în execuție.

În acest scop, la ultima ședință a Consiliului județean Hunedoara a fost aprobată documentația tehnico-economică (faza DALI) și indicatorii tehnico economici pentru modernizarea DJ 709 F, pe tronsonul cuprins între km 10+325 și km 12+600. ”Acest lucru înseamnă de fapt că vom continua modernizarea acestui drum de la pilonul 17, până la care se află acum în etapa de execuție proiectul finanțat prin PNDL, până la capătul acestui drum, undeva în zona Cabanei Școlii Sportive din Parâng, unde vom amenaja și o parcare. Le mulțumesc consilierilor județeni că au aprobat acest proiect inițiat de domnul președinte Mircea Bobora, prin care reparăm practic omisiunea făcută de vechea conducere a CJH, care a proiectat această investiție importantă pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului, într-un mod incomplet. Consiliul județean și-a asumat finanțarea acestei lucrări care se va concretiza în asfaltarea integrală a DJ 709 F, așa cum este normal”, a declarat Costel Avram.

 

Potrivit documentației adoptate în acest sens de CJH, prin realizarea investiției modernizare a drumului județean DJ 709F: DN 7A –  Cabana Rusu – Masivul Parâng, inclusiv pe tronsonul km 10+325-km 12+600, se vor îmbunătăți conditiile de rulare, se va îmbunătăți starea de viabilitate a drumului, se vor crea condiții pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei Văii Jiului, prin facilitarea  accesului turiștilor în Masivul Parâng. Valoarea totalã a investiției  este de 3.274.210, 37 lei fãrã TVA.

Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, aceste lucrări suplimentare vor fi executate în cursul anului viitor, astfel încât până la debutul sezonului de iarnă 2020-2021, drumul din Parâng să fie complet asfaltat.

În prezent, după cum se știe, în Parâng se execută lucrări de  modernizare pe DJ 709 F pe tronsonul km6+600-km 10+325 prin Programul National de Dezvoltare Locală II.