INSEMEX, la masa discuțiilor de la Guvern privind activitatea de cercetare-dezvoltare din România

Home Economie INSEMEX, la masa discuțiilor de la Guvern privind activitatea de cercetare-dezvoltare din România
INSEMEX, la masa discuțiilor de la Guvern privind activitatea de cercetare-dezvoltare din România

Directorul general al INCD INSEMEX Petroșani, dr.ing. George Artur Găman a reprezentat instituția de cercetare-dezvoltare din Valea Jiului la întâlnirea care a avut loc, în data de 11 decembrie 2019, la Palatul Victoria, a noii echipe guvernamentale cu managerii din domeniul cercetării românești.

La această întrevedere, Guvernul a fost reprezentat de Primul Ministru Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie. Din partea institutelor de cercetare-dezvoltare au participat reprezentanți ai Consiliului Institutelor de Cercetare-Dezvoltare din România, delegație formată din 28 de Directori Generali ai INCD-urilor.

Potrivit informațiilor furnizate de directorul general al INCD INSEMEX, discuțiile purtate au vizat importanța activității de cercetare-dezvoltare-inovare atât în sfera tehnologică și economică internă, cât și internațională. De asemenea, s-a pus accent pe o abordare mai predictibilă a viitoarelor programe de cercetare-dezvoltare, o creștere semnificativă a finanțării sistemului de C-D-I, precum și rolul și importanța acestui sistem în cadrul societății actuale.

”Se poate afirma faptul că discuțiile purtate au avut parte de asemenea de o susținere fermă și din partea altor ministere, concluzia finală reliefând importanța permanentei implicări guvernamentale în susținerea activităților desfășurate în cadrul INCD-urilor din România”, a declarat dr. ing. George Artur Găman.