Picturi realizate în tabăra ”Copacul cu lalele” expuse la galeria de artă din Lupeni

Home Cultură Picturi realizate în tabăra ”Copacul cu lalele” expuse la galeria de artă din Lupeni
Picturi realizate în tabăra ”Copacul cu lalele” expuse la galeria de artă din Lupeni

Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni găzduieşte, în această perioadă, lucrările realizate în cadrul Taberei Naţionale de Picturã ”Copacul cu lalele”. Tabăra s-a desfăşurat la Aninoasa, în perioada 23-27 septembrie 2019. În cadrul acesteia au fost prezenți în Valea Jiului artiști plastici din mai multe localități ale Văii Jiului, dar și din Alba Iulia, Chiajna, Techirghiol și Bucureşti.

Pe simezele Galeriei de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni pot fi văzute, în cadrul acestei expoziții, lucrări semnate de artiștii: Simonel Bucur, Silviu Eugen Şimon, Radu Chinţa, Eugen Bencău, Roxana Irimia, Mariana Rub, Cristian Sergiu Ianza, Mihai Perianu, Mihai Boboc, Mădălina Niţã, Roxana Emilia Luca şi Marius Bogdan Chircuşi.

La vernisajul acestei noi expoziții de la galeria de artă din Lupeni, care avut loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, au participat prof. Rodica Câmpean – președintele Comisiei de Cultură a Consiliului local Lupeni, ing. Viorel Pascu – organizatorul taberei de artă, dar și o parte din artiștii expozanți, cadre didactice, elevi, membrii ai Asociaţiei Culturale ”Iosif  Tellmann” din municipiul Lupeni.

În cadrul evenimentului, elevii de la filialele din Lupeni și Petrila ale Clubului copiilor și elevilor, coordonați de prof. Claudiu Dragotă și prof. Alexandru Cazan, au prezentat un frumos recital artistic sub genericul ”Cântece de iarnă’’.

 Text&foto Antoneta Duban