Tinerii liberali și-au dat întâlnire în Parâng, la școala de iarnă ”Avram Iancu”

Home Politică Tinerii liberali și-au dat întâlnire în Parâng, la școala de iarnă ”Avram Iancu”
Tinerii liberali și-au dat întâlnire în Parâng, la școala de iarnă ”Avram Iancu”

Peste 150 de tineri liberali, membrii ai Organizației Tineretului Liberal din România (TNL) și-au dat întâlnire în Valea Jiului, pentru a participa la Școala politică de iarnă ”Avram Iancu”, eveniment care a avut loc în perioada 13-15 decembrie 2019 în stațiunea turistică Parâng de la Petroșani.

Aceștia au discutat pe parcursul celor 3 zile despre ce au însemnat fondurile europene pentru România, despre comunicare eficientă în mass-media dar și despre provocările și barierele întâlnite de tineri în funcții cu responsabilitate. Printre cei care le-au împărtășit tinerilor liberali din experiența lor politică s-au numărat europarlamentarii Siegfried Mureșan și Gheorghe Falcă, dar și lideri politici ai PNL din județul Hunedoara, precum deputatul Lucian Heiuș (președintele PNL Hunedoara), Adrian Nicolae David (primvicepreședinte PNL Hunedoara) sau Tiberiu Iacob Ridzi (președintele PNL Petroșani).

Eurodeputatul Siegfried Mureșan spune că a ținut neapărat să participe la acest eveniment pentru a le mulțumi tinerilor din toată țara pentru implicarea în cele două rânduri de alegeri din anul acesta, convins fiind că rezultatele PNL nu ar fi fost posibile fără munca și implicarea tinerilor. ”La Școala Politică “Avram Iancu” de la Petroșani le-am vorbit colegilor din  Tineretul Național Liberal despre fonduri europene și ce au însemnat acestea pentru România. De la aderare și până astăzi am reușit să atragem 53 de miliarde de euro de fonduri europene. Economia României este cu 15% mai mare, rata șomajului e cu 3,8% mai mică decât ar fi fost fără fonduri, iar 30% din investițiile din ultimii ani se datorează acestor fonduri europene. Trebuie să reușim să absorbim cât mai multe fonduri din actualul ciclu bugetar, să negociem cât mai multe fonduri pentru următorul ciclul bugetar – 2021-2027, iar pentru aceasta avem nevoie în următorii 5 ani de un guvern, de primari și președinți de consilii județene competenți capabili să atragă aceste fonduri europene”, a spus europarlamentarul Siegfried Mureșan.

La rândul său, primarul Tiberiu Iacob Ridzi le-a vorbit tinerilor din PNl despre parcursul său politic și despre experiența sa în fruntea uneia din comunitățile locale ale Văii Jiului în care PNL a reușit să se impună politic într-o regiune dominată de social-democrați.

Dincolo de dezbateri și dialoguri politice, tinerii liberali au avut parte, în Parâng, și de experiențe turistice și de divertisment deosebite. Experiența a fost considerată drept una pozitivă de către toți participanții.