Prima demonstrație de robotică de la Petroșani a adus cele mai bune echipaje din țară la Universitatea din Petroșani

Home Educație Prima demonstrație de robotică de la Petroșani a adus cele mai bune echipaje din țară la Universitatea din Petroșani
Prima demonstrație de robotică de la Petroșani a adus cele mai bune echipaje din țară la Universitatea din Petroșani

Tineri pasionați de robotică și-au dat întâlnire, la finalul săptămânii, la Petroșani, unde echipajul de robotică al Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Alpha Bit, a fost gazda primului Demo din cadrul competiției BRD FIRST Tech Challenge Romania.

Evenimentul a fost găzduit de sala de lectură a Bibliotecii Universitare și a reunit participanți din mai multe orașe ale țării, team-uri de robotică recunoscute deja în plan național, precum: RobotX Hunedoara, Robot Y, Dark Energy, Ro060 Decebal Tech, Team 032 IDeaL Electronics Cugir, Rubix, Lazarus Ascending, RoboKey-Ro161 și Team Phoenix.

Prezentările de roboți au fost și de această impresionante, pasiunea tinerilor pentru acest domeniu, combinată cu cunoștințele acumulate, constituindu-se în demonstrații deosebite de robotică.

Organizatorii consideră că primul BRD FIRST Tech Challenge Romania organizat la Petroșani a fost o experiență inedită și reușită, motiv pentru transmit mulțumiri tuturor participanților și tuturor celor care au sprijinit efortul organizatoric.