Microbuz nou de la CJH pentru elevii de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Home Administrație Microbuz nou de la CJH pentru elevii de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Petroșani
Microbuz nou de la CJH pentru elevii de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani este unul dintre cele în care merg la școală aproape 50 de copii cu cerințe educaționale speciale. Dintre aceștia, 24 sunt navetiști și vin la școală de la Bărbăteni (Lupeni), din Aeroport sau Dărănești (Petroșani) sau de la Petrila, iar transportul gratuit al acestora la și de la școală se numără printre obligațiile școlii.

Anii anteriori dar, mai ales, primul semestru al anului școlar 2019/2020 au fost însă foarte dificili, pentru că în ultimii ani, instituția de învățământ a folosit pentru transportul elevilor navetiști un microbuz (8+1 locuri) fabricat în anul 2000, aflat în stare avansată de uzură. Din acest motiv, conducerea școlii a făcut repetate demersuri, atât la Primărie, la Guvern, la ISJ sau la Consiliul județean, pentru a primi sprijin în achiziționarea unui microbuz funcțional pentru a-i putea aduce pe elevii navetiști de la clasele cu cerințe educaționale speciale, la școală.

Eforturile conducerii Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” și-au găsit un ecou favorabil abia acum câteva luni, când problema i-a fost semnalată administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram. Acesta a dus problema la factorii de decizie din Consiliul județean, unde s-a luat decizia achiziționării unui microbuz nou pentru această școală.

”Am aflat despre această problemă, la începutul acestui an școlar. Pentru că Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroșani este unitate de învățământ preuniversitar de stat, având clase de învățământ special a căror finanțare se asigură din bugetul propriu al județului Hunedoara, evident că ne-am angajat să rezolvăm și această deficiență, pentru că și acești copii au dreptul la educație, iar obligația noastră este să ne asigurăm că pot ajunge la școală. Demersurile pentru achiziționarea microbuzului și mai apoi, atribuirea acestuia prin hotărâre de Consiliu județean către liceul din Petroșani au durat ceva vreme, dar eu zic că e foarte bine că Moș Crăciun a venit cu un microbuz nou pentru elevii din Valea Jiului. Pentru mine și pentru Consiliul județean, acest lucru reprezintă încă o promisiune onorată și le mulțumesc consilierilor județeni și domnului președinte Mircea Bobora că au subscris acestui demers”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Microbuzul atribuit în folosință gratuită, prin hotărâre de Consiliu județean, Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” este nou-nouț, marca Mercedes și are 22 de locuri (+ unul pentru șofer), iar acesta va asigura transportul elevilor navetiști ai claselor de învățământ special de la acest liceu pe rutele Petroșani-Bărbăteni și Petroșani-Petrila. Valoarea de inventar a microbuzului este de 287.257,91 lei.

Directorul Liceului ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, prof. Camelia Paraschiv apreciază că acest microbuz rezolvă una din problemele majore ale școlii privind gestionarea situației elevilor de la clasele de învățământ special. ”Noi avem obligația să asigurăm transportul gratuit al elevilor de la clasele cu învățământ special. Mașina pe care o aveam la dispoziție în acest scop se defecat tot mai des, iar costurile pentru reparații aproape că nu mai puteau fi suportate de școală. Cum nu ne permiteam nici să achiziționăm noi un alt mijloc de transport, am făcut în ultimii 3 ani o serie de demersuri către diverse instituții. Din fericire, am găsit sprijin la domnul Costel Avram, căruia îi mulțumim în mod deosebit, așa cum le mulțumim tuturor membrilor Consiliului județean Hunedoara care au aprobat achiziționarea și atribuirea unui microbuz nou pentru școala noastră. Este un dar de sărbători cu adevărat important pentru copii și pentru noi”, a declarat prof. Camelia Paraschiv, directorul Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida”.