PETIȚIE. Primarii PSD din județul Hunedoara acuză Guvernul PNL de încălcarea dreptului românilor la un trai decent

Home Politică PETIȚIE. Primarii PSD din județul Hunedoara acuză Guvernul PNL de încălcarea dreptului românilor la un trai decent
PETIȚIE. Primarii PSD din județul Hunedoara acuză Guvernul PNL de încălcarea dreptului românilor la un trai decent

Ultima rectificare bugetară operată de Guvernul PNL în data de 20 decembrie 2019 a stârnit nu doar nemulțumirea primarilor PSD din comunitățile hunedorene, ci i-a determinat pe aceștia să solicite intervenția de urgență a Președintelui României în fața acestei situații care, în opinia lor, nu face deloc cinste ”României normale”.

Astfel, toți primarii social-democrați din județul Hunedoara, cărora li s-au alăturat însă și Președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora, dar și parlamentarii PSD de Hunedoara, au depus luni, 23 decembrie 2019, la Cabinetul Prefectului județului Hunedoara o petiție prin care reclamă faptul că, prin distribuirea discreționară de fonduri publice operată de Guvernul Orban prin HG 971/20.12.2019 este încălcat, în mod flagrant, dreptul tuturor românilor la un trai decent.

În fapt, social-democrații din județul Hunedoara arată că, din cele 18.529.000 de lei repartizați UAT-urilor din județul Hunedoara din Fondul de Rezervă al Guvernului, prin actul normativ menționat, banii au fost repartizați ”fără temei și fără justificare celor 21 de unități administrativ-teritoriale conduse de primari PNL, discriminând astfel cetățenii din localitățile conduse de primari care au altă apartenență politică, dar care au la rândul lor reale necesități financiar-bugetare”. 

Social-democrații din județul Hunedoara precizează în petiția depusă la Prefectură că, la rectificarea din luna octombrie operată de Guvernul PSD, sumele de bani destinate UAT-urilor din Hunedoara au fost distribuite în mod echitabil, tuturor primăriilor, indiferent de culoarea politică a primarilor, singurul argument fiind acela al dezvoltării comunităților locale. În petiția lor, primarii PSD din județul Hunedoara solicită Premierului Ludovic Orban repartizarea de urgență a unor fonduri de la Bugetul de Stat și primăriilor care au primari de altă culoare politică și cer intervenția Președintelui Klaus Iohannis în acest sens, ca garant al drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor români.

”În aceste zile au fost alocate 180 miliarde lei pentru județul Hunedoara. Toți acești bani au plecat doar înspre primării conduse de primarii PNL. Credem că este o chestiune de mare tupeu din partea ”febrei galbene”, așa cum credem că e necesară de urgență repararea acestei nedreptăți. Toți primarii Partidului Social Democrat au lansat o petiție, pentru a aduce la cunoștința factorilor decidenți, dar și a opiniei publice acest lucru regretabil. Această petiție deja a fost depusă la Prefectura Hunedoara, va fi trimisă domnului președinte Klaus Iohannis, domnului prim-ministru Ludovic Orban și tuturor factorilor responsabili. Nimeni nu are voie să-și bată joc de români, indiferent de opțiunile politice ale acestora. Mai ales că se presupune că trăim într-o… România normală !”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, președintele executiv al Organizației PSD Hunedoara.

Acesta este cel care a condus delegația social-democrată la Prefectură, unde petiția reprezentanților Organizației PSD Hunedoara i-a fost înmânată prefectului Vasile Potecă.