S-au mai deschis 21 km de autostradă în județul Hunedoara

Home Stiri la zi S-au mai deschis 21 km de autostradă în județul Hunedoara
S-au mai deschis 21 km de autostradă în județul Hunedoara

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a dispus deschiderea circulației rutiere pe autostrada A1, pe sectorul de drum Ilia-Holdea.

Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de vineri, 23 decembrie 2019 în prezența prefectului județului Hunedoara, Vasile Potecă. Segmentul de drum deschis circulației face parte din lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva și este delimitat de localitățile Ilia și Holdea și are o lungime de 21,14 kilometri.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că circulația pe acest segment de autostradă urmează să se facă cu restricții de viteză și tonaj, având în vedere problemele semnalate în execuția acestui sector de drum, până la remedierea deficiențelor. Astfel, viteza maximă permisă este 80 km/oră iar tonajul nu poate depăși 7,5 tone.

Contractul de execuție a Lotului 3, în valoare de 580 milioane euro, nu a fost finalizat la timp și a fost reziliat în august 2019, iar de la reziliere au fost executate 3 expertize și au fost realizate o parte dintre lucrările recomandate, printre care cele de repoziţionarea a aparatelor de reazem la podul peste Mureş.