Valea Jiului a intrat în 2020 cu focuri de artificii

Home Stiri la zi Valea Jiului a intrat în 2020 cu focuri de artificii
Valea Jiului a intrat în 2020 cu focuri de artificii

Focurile de artificii au brăzdat cerul nopții de la cumpăna anilor 2019 și 2020 peste tot în Valea Jiului, feeria de lumină și culoare anunțând intrarea în cel de-al doilea deceniu al secolului XXI. Autoritățile locale din orașele și municipiile Văii Jiului, unde au fost organizate și Revelioane în stradă au fost principali organizatori ai celor mai bogate focuri de artificii, dar acestea au fost completate de cele lansate de restaurantele care au găzduit petreceri de Revelion sau chiar de oamenii care au reușit să-și procure baterii de artificii.

Focurile de artificii de la cumpăna dintre ani au venit, în majoritatea localităților Văii Jiului însoțite de spectacole de Revelion în aer liber. Cea mai mare prezență a publicului la un astfel de eveniment public s-a înregistrat la Lupeni, acolo unde oamenii au umplut parcul CAP, locul în care Primăria și Consiliul local au organizat anul acesta Revelionul în aer liber. Alături de cetățeni, numărătoarea inversă a sosirii noului an a fost făcută de Ionuț Drăgotesc, în prezența primarului Lucian Resmeriță și a viceprimarului Iacob Mesaroș.

Și la Petroșani, noul an 2020 a fost întâmpinat de câteva sute de cetățeni, cărora li s-a alăturat și primarul Tiberiu Iacob Ridzi, în cadrul Revelionului organizat pe platoul din fața Casei de Cultură. Aici, atmosfera a fost încălzită de tinerii și talentații artiști ai Asociației Culturale ”Lirica” din Petroșani. Ca de fiecare dată, focurile de artificii care au anunțat intrarea în noul an, au fost însoțite de aplauze, urale, iar salutul oficial între cei prezenți a fost, desigur, ”La mulți ani ”.

De Revelion cu spectacol în aer liber, dar și cu focuri de artificii au avut parte și cele câteva sute de vulcăneni care au venit în fața Primăriei din Vulcan, în noaptea de la cumpăna anilor, momentul fiind imortalizat într-un mod absolut spectaculos de artistul fotograf EFIAP Francisc Nemeth.

Tot așa, la Petrila, noul an 2020 a fost întâmpinat de cetățeni în frunte cu primarul Vasile Jurca și viceprimarul Dorin Curtean, în acordurile muzicii populare aduse de Mariana Anghel, sub un cer luminat de jocul de artificii.

Și în stațiunile turistice Straja și Parâng, focurile de artificii au constituit spectacolul de gală al Revelionului, însă cei care au petrecut la munte au avut parte și de un ingredient suplimentar: zăpada.

În Valea Jiului, oamenii au intrat în noul an 2020 cu speranța de mai bine și cu dorința de a aduce un plus în viața fiecăruia dintre cei care alcătuiesc comunitatea acestei regiuni.