Extinderea rețelei de gaz metan, pe agenda investițiilor publice de la Petroșani

Home Administrație Extinderea rețelei de gaz metan, pe agenda investițiilor publice de la Petroșani

Solicitările primite în număr mare de la cetățeni, în mod special de la cei care locuiesc în cartierul Colonie, privind efectuarea de investiții care să permită racordarea caselor la rețeaua de gaz metan, determină autoritățile locale de la Petroșani să ia în calcul efectuarea unor investiții în acest sens, în anul 2020.

Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, încă din acest an va continua extinderea rețelei de gaz metan în zona Colonie, astfel încât cetățenii din această zonă să se poată racorda la aceasta. Potrivit prevederilor legale, în prezent acest tip de investiții se poate realiza numai în parteneriat cu distribuitorul de gaz, care trebuie să acopere o parte din cheltuieli, Primăria urmând să asigure diferența de cost a investițiilor. ”Noi am solicitat deja celor de la E-on Gaz efectuarea unui studiu de oportunitate pentru realizarea lucrărilor de extindere a rețelei de distribuție a gazului metan pe mai multe străzi din Colonie. Așteptăm acum rezultatele acestui studiu, după care vom vedea unde vor fi făcute astfel de investiții. Cert este că noi ne dorim ca gazul să ajungă în toate locuințele de pe raza municipiului Petroșani, dar încă e un drum lung până la îndeplinirea acestui deziderat. Eu aș fi foarte mulțumit dacă, în acest an, măcar 20% din străzile pentru care avem solicitări ferme din partea cetățenilor, vor putea fi racordate în 2020, urmând ca acest proiect să continue și în anii următori”, apreciază primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a precizat că administrația publică locală a reușit să introducă rețeaua principală de gaz metan în cartierul Colonie și va încerca să o extindă, însă efectuarea de rețele secundare și realizarea de branșamente la gaz sunt investiții care depind exclusiv de programul firmei de distribuție.