Cristian Resmeriță cere excluderea din PSD a directorului general al CEH, Samuel Dioane

Home Politică Cristian Resmeriță cere excluderea din PSD a directorului general al CEH, Samuel Dioane
Cristian Resmeriță cere excluderea din PSD a directorului general al CEH, Samuel Dioane

Discuțiile privind o conducere politică bicefală (PNL și PSD) a Complexului Energetic Hunedoara este de neacceptat pentru senatorul social-democrat Cristian Resmeriță. Acestea spune că deși a apreciat activitatea lui Samuel Dioane, directorul general susținut de PSD la conducerea CEH, nu poate înțelege motivele care-l determină pe acesta să țină cu dinții de o funcție care, din pricina deciziilor incoerente și inacceptabile ale guvernării liberale, aduce mari deservicii politice Partidului Social Democrat. Din aceste considerente, senatorul Resmeriță spune că a avut un dialog cu Samuel Dioane și i-a solicitat acestuia să se retragă din calitatea de director general dar demersul său nu a fost unul de succes.

”Nu este un secret pentru nimeni că domnul Dioane a ajuns director general al CEH pentru că s-a bucurat de încrederea PSD. Deși îi admir curajul de a se încăpățâna să-și păstreze acest post, în fața tot mai deselor dovezi că actuala guvernare seamănă din ce în ce mai mult cu guvernarea Boc, domnul director general ar fi trebuit să înțeleagă că prezența sa pe acest post face acum mult rău PSD-ului. Pentru că nu vrea să plece din această funcție, crede că este firesc să-l eliberam din calitatea politică și eu voi cere Biroului Permanent Județean excluderea acestuia din PSD”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În opinia acestuia, situația de la începutul acestui an, în care salariile cuvenite unora dintre angajații CEH au întârziat 10 zile, este intolerabilă, așa cum decizia de a face plăți doar pentru unii dintre angajați, este expresia unui tupeu fără precedent. ”Au existat tot felul de probleme la CEH și înainte, dar pe guvernarea PSD salariile au fost date integral și la timp, ba chiar s-au făcut și unele investiții și chiar angajări. Ceea ce aud acum, că se propun tăieri de salarii la CEH este ceva fără precedent și, în opinia mea, intolerabil. Faptul că, în timp ce un miner care lucrează la front a ajuns să aibă acum un salariu de circa 3.000 de lei în timp ce un director general sau administratorul public au peste 20.000 de lei, iar la CEH totuși se pune problema tăierii din drepturile salariaților concomitent cu înființarea încă unui post de conducere, eu cred că este un tupeu absolut impardonabil. Și acest lucru ne arată că ”febra galbenă” nu are nici o viziune și nici un plan pentru viitorul CEH”, apreciază senatorul Cristian Resmeriță.

Liderul social-democrat crede însă că, sub nici o formă, nu este corect ca percepția publică să fie aceea că PSD și PNL conduc complexul energetic înspre mai rău, doar pentru că PSD are un om acolo. De aceea, în opinia președintelui executiv al PSD Hunedoara, începând de astăzi, directorul general Samuel Dioane se poate considera exclusiv din PSD.