Cristian Resmeriță (senator): ”PSD a făcut și face ceea ce trebuie pentru cei mai mulți oameni. De aceea se va bucura de încredere și va câștiga alegerile și în 2020 !”

Home Politică Cristian Resmeriță (senator): ”PSD a făcut și face ceea ce trebuie pentru cei mai mulți oameni. De aceea se va bucura de încredere și va câștiga alegerile și în 2020 !”
Cristian Resmeriță (senator): ”PSD a făcut și face ceea ce trebuie pentru cei mai mulți oameni. De aceea se va bucura de încredere și va câștiga alegerile și în 2020 !”

Interviu cu senatorul social-democrat, Cristian Resmeriță – Președinte executiv al Organizației județene PSD Hunedoara

  • Domnule senator Cristian Resmeriță, noul an 2020 începe din nou sub auspicii electorale. Vor găsi aceste alegeri Partidul Social Democrat, pregătit să câștige ?

Alegerile sunt cel mai corect barometru de evaluare a activității derulate, într-un mandat, de către un om politic, indiferent de partidul din care face parte. Dacă oamenii consideră că, de pe poziția
publică în care te-au așezat, ți-ai făcut datoria, îți vor confirma acest lucru la urne. Dacă nu te-ai ridicat la înălțimea așteptărilor lor, tot la urne se va vedea acest lucru. În ceea ce privește PSD, eu cred că în acești 4 ani, a făcut și face ceea ce trebuie pentru oameni, atât în politică, precum și în
administrație, atât la nivel local cât și național. De aceea, sunt convins că se va bucura de încredere și va câștiga alegerile în 2020.

  • Totuși, iată, cel puțin la primari se preconizează alegeri din două tururi. Cum vedeți această
    situație?

Un primar care a demonstrat deja că își face datoria în comunitate, că își aduce contribuția la dezvoltarea orașului său și se preocupă de problemele cetățenilor și căruia îi este destinat să fie în fruntea comunității, câștigă alegerile și într-un singur tur, și în două tururi. Un candidat căruia însă nu-i e scris să fie primar și nu se bucură de încrederea oamenilor, nu va câștiga însă nici din două și nici din nouă tururi. În altă ordine de idei, noi am considerat că modul în care actuala guvernare vrea să schimbe regulile, nu este unul corect și de aceea, la nivel parlamentar, vom sancționa acest lucru.

  • În Valea Jiului, își va păstra PSD primarii, care înțelegem că deja au fost desemnați drept candidați ai PSD pentru alegerile locale ?

Sigur că da. Primarii noștri au avut performanță și acest lucru este confirmat chiar de cetățeni. Să nu uităm că PSD a câștigat detașat în Valea Jiului toate alegerile de anul trecut, chiar în condițiile în care partidul a trecut, la nivel național, printr-o perioadă mai grea. Asta e o dovadă că și primarii noștri, dar și echipa politică a PSD se bucură de încrederea oamenilor.

  • Vin în 2020, anticipat sau nu, și alegeri parlamentare. Sunteți pregătit ?

În ceea ce mă privește, evident că sunt pregătit. Pentru un om politic care-și respectă electoratul, campania electorală este doar o etapă finală înainte de obținerea votului de încredere. Eu cred că un om politic își câștigă încrederea oamenilor prin activitatea sa de zi cu zi. Iar eu asta am făcut și asta fac de când am intrat în politică. Pe de o parte, mă întâlnesc cu oamenii și le aflu problemele și dorințele, pe de altă parte, merg în Parlament cu dorința de a găsi soluții pentru a le și rezolva. Așa am făcut și în ceea ce privește recalculările de pensii pentru mineri, prin așa-numita ”Lege Resmeriță” care a adus venituri semnificativ mai mari, dar în același timp corecte, pentru mii de oameni, așa am făcut și în ceea ce privește prelungirea activității la minele Lupeni și Lonea și în multe alte situații și tot așa voi acționa în continuare.

  • Complexul Energetic Hunedoara trece din nou prin momente dificile și, chiar dacă se află în
    insolvență, are în prezent o conducere politică bicefală PNL-PSD.

Într-un fel, oamenii au dreptate să judece astfel. Nu este un secret pentru nimeni că domnul Dioane a ajuns director general al CEH pentru că s-a bucurat de încrederea PSD. Deși îi admir curajul de a se încăpățâna să-și păstreze acest post, în fața tot mai deselor dovezi că actuala guvernare seamănă din ce în ce mai mult cu guvernarea Boc, domnul director general ar fi trebuit să înțeleagă că prezența sa pe acest post face acum mult rău PSD-ului. De aceea, eu i-am solicitat și în mod particular și public să renunțe. Dincolo de acest amănunt însă, cert este că, în perioada guvernării PSD la CEH nu s-a pus niciodată problema ca salariile angajaților să nu fie date la timp, ca oamenii să-și simtă amenințate locurile de muncă. Dimpotrivă, am reușit să facem câteva sute de noi angajări, am reușit să rezolvăm transferul unor angajați de la SNIMVJ care nu aveau condițiile de pensionare la finalul anului 2019 și riscau să rămână pe drumuri, am reușit să păstrăm deschise mina Lupeni și mina Lonea. Nu am făcut toate aceste lucruri pentru voturi, ci pentru că ele trebuiau făcute pentru oameni. Așa s-a întâmplat și la nivelul administrațiilor locale. Nu trebuie decât să luăm fotografii ale orașelor din Valea Jiului de acum 4 sau 8 ani și să le comparăm cu cele de acum și vom avea imaginea clară a muncii primarilor noștri. Iar situația este similară și în multe alte localități din județul Hunedoara. Oricât s-ar strădui adversarii noștri politici să ascundă aceste realități și să prezinte altfel lucrurile, nu vor reuși să schimbe părerea oamenilor. Oricât i-ar amenința ”febra galbenă” pe oameni cu acțiunile ”guvernului foarfecă” și oricât ar arunca cu noroi în candidații noștri, nu vor avea succes în fața oamenilor de bună credință.

  • Începe o nouă sesiune parlamentară. V-ați stabilit obiectivele pe care le aveți pentru ultimul an de mandat ?

Eu am deja pe circuitul parlamentar câteva inițiative legislative. Cel mai important este desigur proiectul legii privind scăderea vârstei de pensionare pentru toți cetățenii din Valea Jiului cu 2 ani,
indiferent de activitatea în care lucrează. Sper ca el să devină lege și să se bucure de el toți cetățenii din Valea Jiului. Desigur, mai sunt și alte inițiative legislative pe care, împreună cu alți colegi le-am inițiat și pe care le voi susține în continuare și bineînțeles, nu exclud nici faptul ca, din dialogul cu cetățenii, să apară și noi teme de interes care necesită elaborarea de măsuri legislative și voi face, cu certitudine, acest lucru. Pentru că, pentru mine e cât se poate de clar – și nu e deloc un slogan acest lucru – pe primul loc au fost, sunt și vor fi, întotdeauna, oamenii.

  • Domnule senator, vă doresc succes.

Vă mulțumesc, mai ales pentru oportunitatea de a mă adresa și prin intermediul ziarului dumneavoastră, cetățenilor.