UDMR Hunedoara a sărbătorit 30 de ani de la fondare

Home Politică UDMR Hunedoara a sărbătorit 30 de ani de la fondare
UDMR Hunedoara a sărbătorit 30 de ani de la fondare

Organizația Județeană Hunedoara a UDMR a sărbătorit, duminică, printr-o gală festivă, care s-a desfășurat la Teatrul de Artă din Deva, împlinirea a 30 de ani de la fondare.

”Evenimentul de ieri, la fel ca aniversarea centrală a UDMR care a avut loc, săptămâna trecută, la Cluj, a fost o ocazie pentru a le mulțumi celor care au fost curajoși în decembrie 1989, pentru că atunci au avut nevoie de curaj, și au fondat organizațiile noastre”, a declarat deputatul european Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara, luni, la Deva, într-o conferință de presă.

Europarlamentarul  hunedorean a mai spus că, și în următorii 30 de ani, UDMR va rămâne același partener constructiv în politica din România și va urmări în mod consecvent, slujindu-se de instrumentele democrației parlamentare și a dialogului politic, prioritățile comunității maghiare.

În cadrul festivităților care au avut loc duminică la Deva, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat diplome de onoare participanților și o distincție aniversară Organizației Județene Hunedoara a UDMR. Invitații de onoare au fost ex-președintele UDMR Marko Bela și Takács Csaba, unul dintre fondatorii organizației județene și primul deputat UDMR din județul Hunedoara.

Organizația Județeană UDMR Hunedoara s-a format la Deva în 11 ianuarie 1990.