Prefectul de Hunedoara solicită soluții pentru reducerea perioadei de examinare teoretică și practică a viitorilor șoferi

Pregătirea viitorilor conducători auto, îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţii Serviciului Înmatriculări şi Permise auto precum și calitatea actului de examinare la proba “traseu” – au fost temele discutate de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, în cadrul unei întâlniri cu examinatorii auto din județul Hunedoara.

“Mesajul meu catre examinatorii auto este de toleranță zero la examenele practice, de traseu! Comportamentul în trafic al celor care obțin permisul de conducere este o problemă de siguranţă publică. Toţi cei implicaţi, instructorii de la școlile de soferi, examinatorii si cursanţii trebuie să fie foarte responsabili în tot ceea ce fac, în fiecare zi”, a declarat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara. 

Pe de altă parte Prefectul judeţului Hunedoara a precizat că se va implica, impreună cu angajatii serviciului, pentru reducerea perioadei dintre examenul teoretic si cel practic, perioada care acum este de aproximativ 60 de zile, iar acest lucru poate diminua nivelul de pregătire al viitorului candidat la obținerea carnetului de șofer.

Tot la această întâlnire s-a stabilit ca, începând din luna februarie, programarea examenelor practice să poată fi consultată și pe site-ul Instituției Prefectului Județul Hunedoara, „hd.prefectura.mai.gov.ro”.