Ce se întâmplă în 2020 cu lucrările de pe DN 7A Petroșani-Voineasa

Home Stiri la zi Ce se întâmplă în 2020 cu lucrările de pe DN 7A Petroșani-Voineasa
Ce se întâmplă în 2020 cu lucrările de pe DN 7A Petroșani-Voineasa

Aproape că nu există nici o întâlnire oficială a reprezentanților din comunitatea Văii Jiului fără ca problema necesarelor investiții la reabilitarea și modernizarea DN 7A Petroșani-Voineasa sau cea privind continuarea lucrărilor la DN 66 A Câmpu lui Neag – Băile Herculane să nu fie adusă în discuție.

Dacă în ceea ce privește perspectivele investițiilor la ”Drumul lui Băsescu” lucrurile sunt, în noua conjunctură politică, din nou sub semnul incertitudinii, de data aceasta generată de faptul că, deși lucrarea a fost inclusă anul trecut în proiectele Ministerului Transporturilor, licitațiile organizate pentru atribuirea contractului de execuție nu au reușit să atragă nici un investitor.

În ceea ce privește DN 7A Petroșani-Voineasa, aici în cursul anului 2019 au mai fost efectuate o serie de lucrări de reabilitare și întreținere. Din păcate, lucrurile nu se vor putea schimba nici în cursul acestui an în mod semnificativ pentru că, D.R.D.P. Timişoara a preluat de la D.R.D.P. Craiova, nu doar responsabilitatea administrării acestui drum, ci și litigiul pe care Direcţia din Craiova îl are cu firma care a obţinut licitaţia pentru lucrările de reabilitare a întregii porţiuni care se află pe teritoriul judeţului Hunedoara. Astfel, până când situaţia juridică va fi soluţionată în instanță, Secţia de Drumuri Naţionale Hunedoara poate efectua pe cei 21 de km ai acestui drum pe raza județului Hunedoara doar anumite tipuri de lucrări.

Potrivit unei informări făcute de Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, care a solicitat conducerii Secţiei de Drumuri Naţionale Hunedoara – Deva, planul de lucrări pentru acest an, pe porţiunea hunedoreană a D.N. 7 A  Petroşani – Voineasa, imediat ce condiţiile meteo vor permite, pe porţiunea de drum pietruit, de aproximativ 6 km, în zona Schitului de la Groapa Seacă – Jieţ, vor începe noi lucrări de reparaţii şi refacere a infrastructurii, astfel încât să se poată circula în condiţii bune.  De asemenea, pe ceilalţi 15 kilometri, vor fi efectuate lucrări de întreţinere şi de refacere a elementelor de siguranţă.

Din păcate, după cum arată prefectul Vasile Potecă, potrivit informaţiilor primite de la D.R.D.P. Timişoara, din cauza litigiului incă nesoluţionat, nu pot fi efectuate, deocamdată, lucrări de acoperire cu covor asfaltic pe porţiunea care se află pe teritoriul judeţului Hunedoara.

Prefectul judeţului Huneodara a cerut însă conducerii Secţiei de Drumuri Naţionale – Hunedoara să prezinte de două ori pe lună, câte o situaţie privind modul în care se respectă graficul de lucrări pe întreaga porţiune de drum național din Munții Parâng.