Sprijin pentru municipiul Lupeni din partea Confederației Naționale Sindicale Meridian

Home Administrație Sprijin pentru municipiul Lupeni din partea Confederației Naționale Sindicale Meridian
Sprijin pentru municipiul Lupeni din partea Confederației Naționale Sindicale Meridian

Municipiul Lupeni își consolidează capacitatea administrativă pentru accesarea fondurilor europene, în perspectiva pregătirii programelor pentru atragerea de fonduri substanțiale din rândul celor care vor fi alocate prin Cadrul financiar multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027, dar și prin Mecanismul european pentru o tranziție justă.

În acest context, primarul Municipiului Lupeni, Lucian-Marius Resmeriță a avut astăzi o întâlnire de lucru, la București, cu Președintele Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN, Ion Popescu.

Potrivit primarului Lucian Resmeriță, temele abordate în cadrul acestei întrevederi au fost următoarele:

– tranziția justă în Municipiul Lupeni: provocări și oportunități;

– necesitatea diversificării oportunităților de angajare pentru locuitorii din Municipiul Lupeni;

– demersuri comune pe lângă Guvernul României pentru identificarea și alocarea finanțărilor necesare pentru investițiile în infrastructura de transport și de utilități publice;

– parteneriatul social cu societatea civilă organizată, inclusiv cu organizațiile sindicale din structura Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN.

”Cred că municipiul Lupeni are nevoie de parteneri puternici în vederea accesării de fonduri europene, mai ales în contextul noilor programe europene care au în vedere sprijinirea regiunilor miniere aflate în tranziție. În acest sens, cred că experiența unor organizații neguvernamentale recunoscute la nivel național și european precum și parteneriatul pe care ni-l dorim cu reprezentanții societății civile care-și propus să ne sprijine, nu poate fi decât de bun augur. Salut, în acest sens, deschiderea manifestată de domnul Ion Popescu, președintele Confederației Meridian, care a fost alături de Valea Jiului și până acum și care dorește să ne sprijine, cu același interes, în continuare”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.