Succes repurtat de tinerii tehnicieni participanți la ”Robotics Valley Winter Edition” de la Petroșani

Home Educație Succes repurtat de tinerii tehnicieni participanți la ”Robotics Valley Winter Edition” de la Petroșani
Succes repurtat de tinerii tehnicieni participanți la ”Robotics Valley Winter Edition” de la Petroșani

Cei care au fost prezenți sâmbătă, 1 februarie la Biblioteca Universitară din Petroșani s-au convins desigur că prima ediție a ”Robotics Valley Winter Edition” a fost realmente un succes.

Cei prezenți i-au văzut la lucru pe tinerii pasionați de tehnologie și inventică, reuniți în echipele de robotică: RO 063 Wafy, de la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Alpha Bit RO 137, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Petroșani și Robokey- RO 161, de la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani.

Între ineditele și interesantele demonstrații făcute de aceștia, cea mai spectaculoasă s-a dovedit, potrivit specialiștilor în materie, întrecerea dintre Robotul ”Cheloo” al echipei RO 063 Wafy și robotul echipei Robokey- RO 161.

La acest eveniment au participat, alături de pasionații de robotică din toată Valea Jiului și profesori coordonatori ai acestora, reprezentanți ai Universității din Petroșani (care este, din acest an, partener al echipelor de robotică din Valea Jiului), dar și ai administrațiilor locale de la Vulcan și Petrila. Primarul orașului Petrila s-a declarat încântat nu numai de roboții prezentați și de demonstrațiile făcute de elevii de la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila, ci și de faptul că echipa RO063WAFY are în componență și tineri din clasa a IX-a, semn că pasiunea pentru robotică are la Petrila asigurată deja o nouă generație de tehnicieni. ”Am participat, la invitația echipei de robotică RO 063 Wafy a Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila, la evenimentul organizat la Biblioteca Universității din Petroșani, Robotics Valley Winter Edition. Mă bucur că i-am văzut pe elevii de clasa a IX-a hotărâți să preia ștafeta de la colegii lor mai mari și sunt convins ca Liceul din Petrila are viitor datorită copiilor dedicați și implicați. Bineînțeles, meritul cel mai mare îl au cadrele didactice de la Liceul nostru care, nu o spun numai eu, ci o confirmă și faptul că nu numai elevii de Liceul nostru beneficiază de cunoștințele lor, ci și alți elevi din Valea Jiului care se pregătesc pentru a devenii medici, ingineri sau IT-ști. În concluzie, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila este unul dintre cele mai bune colegii din țară. Îi felicit pe toți participanții la eveniment și le urez succes în următoarele competiții în care sunt angrenați”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila. 

În final, din entuziasmul arătat de toți cei prezenți la prima ediție a ”Robotics Valley Winter Edition” se naște o firească întrebare: Poate fi Valea Jiului un real… Robotics Valley? Iar, în mod evident, un posibil răspuns poate veni la cea de-a doua ediție a Festivalului Robotics Valley, care va avea loc în această vară la Mina Petrila.