Maraton de lectură la Școala ”I.G. Duca” cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună

Home Educație Maraton de lectură la Școala ”I.G. Duca” cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună
Maraton de lectură la Școala ”I.G. Duca” cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună

“Odată ce înveți să citești, vei fi pentru totdeauna liber !” Acest citat din F. Douglass este motto-ul evenimentului pe care Școala Gimnazială „Ion Gheorghe Duca„ din Petroșani și-a propus să-l organizeze în acest an pentru a marca Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită în mod tradițional în data de 5 februarie a fiecărui an. 

Organizatorii acestui eveniment, prof. Ramona Gabriela Asan (împreună cu bibliotecara școlii, Claudia Călin) arată că Școala ”I.G. Duca” din Petroșani a subscris încă de anul trecut acestui proiect educațional deosebit de apreciat, în egală măsură de copii, de dascăli, de părinți și susținut de școală și de comunitatea locală. Nu mai puțin de 320 de elevi și preșcolari din Petroșani vor participa miercuri, 5 februarie 2020, la acest eveniment. ”Copiii vor participa la mai multe activități inedite, cu ajutorul cărora sperăm să le sporim interesul față de lectură. Astfel, ziua va începe cu un concurs de citire și de cunoștințe literare la clasele I-IV, apoi va avea loc un” Maraton de lectură” la gimnaziu și la învățământ special, unde alături de elevi vom avea și părinți, iar după-masă, la grădiniță, vom avea ”Seara cu povești”, la care preșcolarii vor asculta basme citite de părinții lor, se vor juca, vor cânta și vor desena personaje de poveste. Datorită sponsorului nostru, Asociația Rosa Multiflora Petroșani, vom avea premii în cărți, diplome și semne de carte! Vă așteptăm alături de noi, să citim pentru a vindeca planeta, la sediul nou al școlii, începând cu ora 9:30! Va fi alături de noi și președintele Asociației Rosa Multiflora Petroșani, domnul Costel Avram, sponsorul evenimentului nostru. Vom mai avea alături de noi și invitați dragi din partea Asociației Planeta Petrila! Mulțumim, pentru că ne-a primit în marea familie a Mișcării Citim Împreună România, minunatei Brandi Anderson Bates!”, a declarat prof. Ramona Gabriela Asan

Alături de aceasta, din echipa de coordonare și implementare a acestui proiect educațional mai face parte: prof. Demeter Mohora Ştefan, prof. Lăcătuşu Cristina Mihaela, prof. Asan Ramona Gabriela, prof. Demeter Mohora Nicoleta, prof. Ititesc Oana Loredana, prof. Băcăian Liliana, prof. Hoarcă Codrea Alina- organizator eveniment ”Maratonul de lectură”, prof. Gîrjob Elena, prof. Buiama Valeria, prof. Iozsa Diana Victorina, prof. Scrădeanu Emilia, prof. Ghirold Alina Adriana- organizator eveniment ”Seara cu povești”, prof. Stroe Valentina, prof. Stoica Anca Minodora, prof. Gărăiacu Simona, prof. Mătuşa Cornelia, prof. Andronache Claudia, prof. Nemeş Ildiko, prof. Ardelean Catarina, prof. Pruteanu Smaranda, prof. Butuza Luisiana, prof. Cotîrţă Camelia, prof, Manci Adela.