Gheorghe Ile confirmat de PSD oficial drept candidat de primar la Vulcan

Home Politică Gheorghe Ile confirmat de PSD oficial drept candidat de primar la Vulcan
Gheorghe Ile confirmat de PSD oficial drept candidat de primar la Vulcan

Cu toate că o decizie a Biroului Politic Județean al PSD Hunedoara stabilește în mod categoric faptul că, în localitățile conduse de primari social-democrați, aceștia sunt automat validați pentru candidatura la alegerile locale din iunie 2020, în ceea ce privește municipiul Vulcan, PSD Hunedoara a făcut o excepție.

Liderul social-democraților hunedoreni, deputatul Laurențiu Nistor, a declarat că a acceptat dorința mai tânărului său coleg, Cristian Merișanu – președintele executiv al PSD Vulcan și viceprimar al localității, de a fi testat într-un sondaj de opinie alături de primarul Gheorghe Ile, cel care de altfel conduce și filiala locală a PSD din Vulcan. ”A existat acolo o dispută colegială între tânărul nostru coleg Cristian Merișanu și primarul în funcție, Gheorghe Ile. Pentru că sunt un om care acceptă democrația și în interiorul partidului nostru, trecând peste orice fel de alte argumente, am decis să-i dăm ocazia lui Cristian Merișanu să fie măsurat, din punct de vedere al popularității sale în municipiul Vulcan, alături de domnul Ile, dar și alături de alți potențiali competitori politici de la alte partide”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

Rezultatele sondajului de la Vulcan, efectuat pe un eșantion reprezentativ de 800 de persoane, au arătat, după cum precizează președintele PSD Hunedoara, fără nici un dubiu, că Gheorghe Ile este, în preferințele cetățenilor Vulcanului nu numai cel mai bun candidat pentru PSD, ci și cel care va câștiga la un scor detașat de ceilalți competitori, alegerile locale din vara acestui an.

Laurențiu Nistor a mai precizat că în sondajul pentru Vulcan au mai fost testați potențiali candidați precum: Dănuț Anghel (de la PNL), Marian Coltescu (de la Pro România), Florin Govor (de la USR-PLUS), Dan Marinescu (independent) și Angela Stoica (PMP).