Autoritățile locale de la Lupeni încep anul și cu investiții în educație

Home Administrație Autoritățile locale de la Lupeni încep anul și cu investiții în educație
Autoritățile locale de la Lupeni încep anul și cu investiții în educație

Investițiile în modernizarea sistemului educațional, prin reabilitarea unităților de învățământ și dotarea corespunzătoare a acestora, fac parte din principalele obiective pe care și le-au stabilit, pentru perioada următoare, reprezentanții administrației publice locale din municipiul Lupeni.

Primarul Lucian Resmeriță, el însăși cadru didactic de profesie, înțelege că atenția care trebuie acordată sistemului educațional este una esențială pentru dezvoltarea localității. ”Un oraș civilizat are nevoie de cetățeni civilizați, iar pentru asta are nevoie de educație. Dincolo de educația celor 7 ani de-acasă, de educația dobândită în mod autodidact, este clar că educația obținută la școală este cea care definește caracterul copiilor și tinerilor și în comunitatea noastră locală. Iar pentru a avea copii educați, tineri bine pregătiți și pentru a putea face chiar performanță în educație, la fel ca în orice alt domeniu este nevoie de investiții în modernizarea infrastructurii de învățământ public”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Dincolo de aceste constatări, pentru primarul Lucian Resmeriță și echipa acestuia de la Primăria municipiului Lupeni, răspunsul față de aceste provocări vine și cu acțiuni concrete. Spre exemplu, după cum informează primarul municipiului Lupeni, un nou  proiect foarte important pentru cetățenii din localitate, proiect care are ca destinatar chiar sectorul educațional, a fost demarat în aceste zile, după ce proiectul ”Grădinița Viitorului” a intrat în etapa de precontractare. ”Este vorba
despre un proiect care are în vedere reabilitarea și modernizarea grădiniței de pe strada Tineretului, din Cartierul Viitorului, dar și a aleilor, trotuarelor și infrastructurii 
rutiere și pietonale aferente acesteia, în suprafață totală de aproximativ 10.000 mp. În plus, proiectul prevede și echiparea grădiniței cu mobilier și alte echipamente necesare pentru buna desfășurare a activităților”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Primarul spune că pentru implementarea acestui proiect, municipalitatea a alocat nu mai puțin de 8,8 milioane de lei, iar lucrările ar putea începe încă din acest an.

Acesta nu este însă singurul proiect de acest fel pe care-l au în vedere autoritățile de la Lupeni. Primarul Lucian Resmeriță arată că, în perioada următoare, proiecte similare vor viza reabilitarea și modernizarea tuturor instituțiilor de învățământ din municipiul Lupeni.

Spre exemplu chiar în aceste zile, un alt contract de investiții în valoare de peste 400.000 de lei a fost scos la licitație de autoritățile locale de la Lupeni. Obiectul achiziției îl reprezintă elaborarea Proiectului tehnic și de execuție pentru obiectivul de investiții care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Lupeni (faza PTAC, PTOE, întocmirea documentațiilor în vederea obținerii avizelor conform CU și Asistență tehnică din partea proiectantului pe toată perioada de executie a lucrărilor. ”Obiectivul general al acestui proiect de la Liceul Tehnologic Lupeni îl constituie crearea premiselor necesare în vederea contribuirii creșterea  calității învățământului profesional și tehnic și asigurarea unui climat adecvat și modern pentru desfășurarea procesului educațional”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Proiectul își propune, totodată să contribuie la creșterea gradului de  participare la învățământul profesional și tehnic, scop pentru care vor fi realizate lucrări în reabilitarea și modernizarea clădirii liceului dar și asigurarea dotărilor necesare bunei desfășurări a procesului educațional și recreativ.