Situația lucrărilor la barajul de la Mihăileni, analizată la Prefectura Hunedoara

Home Administrație Situația lucrărilor la barajul de la Mihăileni, analizată la Prefectura Hunedoara
Situația lucrărilor la barajul de la Mihăileni, analizată la Prefectura Hunedoara

Situația construcției și programele de investiții pentru 2020 ale barajului de la Mihăileni, comuna Buceș, au fost temele discuțiilor care au avut loc marți, 11 februarie, la Instituția Prefectului-Județul Hunedoara. Prefectul județului, Vasilică Potecă, a organizat o întâlnire între reprezentanți ai constructorului, proiectantului, beneficiarului și ai autorităților locale.

Stadiul exproprierilor și a strămutărilor au fost alte două teme ale discuțiilor, iar Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a solicitat celor care se ocupă de acest aspect, o mare atenție în întocmirea documentațiilor dar și accelerarea procedurilor, astfel încât investiția să poată fi continuată așa cum e prevăzut pentru acest an.

Cei prezenți au fost informați de către Prefectul județului, Vasilică Potecă, de faptul că Ministerul Transporturilor, prin DRDP – Timișoara, a prevăzut în bugetul pentru acest an modernizarea DN 74 pe segmentul Buceș – limita cu judeţul Alba, pe o lungime de 14,6 km.

Acumularea de la Mihăileni, pe râul Crișul Alb, va asigura necesarul de apă pentru alimentarea populației și a activităţilor economice din zona Brad, Crișcior dar și a altor consumatori aflați în aval de baraj.