Conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu va conduce noul Senat al Universității din Petroșani

Home Educație Conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu va conduce noul Senat al Universității din Petroșani
Conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu va conduce noul Senat al Universității din Petroșani

Miercuri, 12 februarie 2020, noul Senat al Universității din Petroșani, a cărui componență a fost stabilită în urma alegerilor care au avut loc la finalul lunii ianuarie, și-a ales președintele. Cel care va conduce forul academic decizional al Universității din Petroșani în următorii 4 ani este conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu.

Acesta a câștigat confruntarea cu prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser pentru această poziție în structura de conducere a Universității din Petroșani, cu un scor de 15-12 voturi obținut în al doilea tur de scrutin al alegerilor din Senatul universitar, după ce voturile din primul tur au consemnat o egalitate de voturi de 13-13.

Conf.univ.dr.ing. Nicole Pătrășcoiu își continuă astfel activitatea în fruntea Senatului Universității din Petroșani, for pe care l-a condus și în mandatul precedent. Noul președinte al Senatului UPET este absolvent al Universității din Petroșani din anul 1985 și doctor în științe inginerești al aceleiași instituții de învățământ superior. A lucrat o perioadă în sectorul minier, ca inginer la EM Dâlja (între 1985-1987) și cercetător la Institutul de Cercetări, Inginerie Tehnologică și Proioectări pentru minele de huilă (între 1987-1988), iar din anul 1988 este cadru didactic al Universității din Petroșani.

Odată cu desemnarea noului Președinte al Senatului Universității din Petroșani, urmează declanșarea procedurii de alegere a viitorului rector al instituției. Potrivit noului regulament de alegeri, adoptat de Senat, pentru această funcție este obligatorie depunerea a cel puțin două candidaturi. Până în acest moment, și-au anunțat intenția de a se înscrie în competiție actualul rector – prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai și unul dintre prorectorii în exercițiu – prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser. Alegerile pentru desemnarea noului rector al Universității din Petroșani vor avea loc la finalul acestei luni.