Parângul se pregătește pentru Winterfest 2020

Home Reportaj Parângul se pregătește pentru Winterfest 2020
Parângul se pregătește pentru Winterfest 2020

Cea de-a treia ediție a festivalul iernii ”Winterfest” se va desfășura în perioada 13-16 februarie în stațiunea Parâng din municipiul Petroșani. Evenimentul propune iubitorilor muntelui nu doar o serie de concursuri de sporturi de iarnă, cursuri de ski și snowboarding, alte jocuri și activități în zăpadă ci și două evenimente sportive de excepție: Pedaleaza pe zăpadă, respectiv Cupa Winterfest la ski și snowboard.

În plus, organizatorii vor aduce în stațiunea turistică Parâng și atmosfera de spectacol, grație concertelor în aer liber programate pentru ediția din acest a Festivalului ”Winterfest”. rtiștii care vor aduce muzica la înălțime în această ediție sunt: Șuie Paparude,  Argatu’ & Moș Martin, Adrian Despot& Cezar Popescu (Vița de Vie Acu2tic), Mihnea Blidariu& Nick Făgădar (Luna Amară acustic set), Tapinarii, Suburbia11,  Gojira & Planet H,  K-lu,  DJ Sauce, Kosta , MadLiquid , Grecescu , Dodo , Prankie, Drunken Pineapple , Ikim Calin, Adrian Saguna și Mi Rel B2B Alex Pintilie.

Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România, iar în plan local evenimentul este susținut de Primăria municipiului Petroşani, Consiliul Județean Hunedoara, Cabana La Răzvan-Parâng, Asociatia Grupurilor Locale de Tineret.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că municipalitatea sprijină acest eveniment al cărui scop principal constă în promovarea turismului în Parâng. În acest scop, Consiliul local a aprobat solicitarea organizatorilor privind instituirea unui tarif special la transportul pe cablu pentru toți participanții la acest eveniment, prin introducerea unui tarif unic de tip abonament, pentru cele 4 zile de festival. Prețul unui abonament, valabil pe toate instalațiile de transport pe cablu ale Primăriei Petroșani va fi de 30 lei/zi.

Organizatorii estimează că Winterfest 2020 va aduce sute de turiști în stațiunea Parâng, numărul participanților fiind estimat la circa 1000 de persoane.