Ediția din acest an a concursului de alergare montană ”Parângul Night Challange” s-a dovedit a fi un real succes

Home Stiri la zi Ediția din acest an a concursului de alergare montană ”Parângul Night Challange” s-a dovedit a fi un real succes
Ediția din acest an a concursului de alergare montană ”Parângul Night Challange” s-a dovedit a fi un real succes

Aproape 100 de participanți din întreaga țară și-au asumat anul acesta misiunea de a-și testa propriile limite sportive într-una din cele mai cunoscute și mai îndrăgite competiții sportive din stațiunea Parâng. Evenimentul, organizat de polisportivul petroșenean Avram Iancu, sub genericul ”Parângul Night Challange” le-a prilejuit celor 64 de concurenți (participanți la categoria adulți) și celor 20 concurenți (participanți la secțiunea rezervată celor mici), să se întreagă într-o cursă de alergare pe timp de noapte, din zona satului de vacanță din Parâng până pe vârful Parângul Mic.

Chiar dacă vremea a fost bună iar zăpada nu a fost la fel de prezentă ca în alți ani, întrecerea sportivă nu a consemnat, din păcate, doborârea recordului stabilit anul trecut de sportivul Andrei Preda (de la Steaua București), atletul din Azuga reușind să se claseze însă și la ediția din acest pe primul loc al competiției, cu un timp de 50 de minute și 2 secunde.

În proba rezervată fetelor, s-a impus sportiva din Petroșani, Crina Buzgan, iar la copii, așa cum spune organizatorul Avram Iancu, toți au fost câștigători.

De asemenea, în proba de schi de tură, la masculin s-a impus Anicăi Valentin din Lupeni iar la feminin, locul I a revenit Ioanei Ciulei din Brașov.

 

Grație susținerii primite din partea Primăriei municipiului Petroșani dar și a altor generoși sponsori, la ediția din acest an a ”Parângul Night Challange”, au fost acordate premii în valoare totală de 10.000 de lei.

Prezent la evenimentul din Parâng, care a completat seria unei săptămâni plină de antren în stațiunea din Petroșani generată de Festivalul ”Winterfest”, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi s-a declarat mulțumit de modul în care au fost organizate toate aceste evenimente. ”Parângul este atractiv și noaptea. Dovadă stau sportivii care s-au întrecut în această seară în stațiunea montană Parâng în cadrul celei de-a șaptea ediții a competiției Parângul Night Challenge. Îl felicit pe promotorul acestei acțiuni, polisportivul nostru Avram Iancu. Totodată, țin să le mulțumesc tuturor celor care organizează astfel de acțiuni pentru promovarea stațiunii Parâng și implicit a municipiului Petroșani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Mulțumit de succesul acestei noi ediții a ”Parângul Night Challange” se declară și Avram Iancu. ”Vrem să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea perfectă pe care a dăruit-o tuturor participanților veniți din toate colțurile țării. Seninul impecabil a oferit o priveliște de vis asupra orașelor Văii Jiului luminate în noapte. În felicit pe toți cei care au participat și în mod deosebit pe cei care au câștigat. Mulțumim Consiliului Local și în mod special domnului primar Tiberiu Iacob-Ridzi pentru co-organizarea acestui concurs tradițional. Mulțumim Hotel Rusu pentru excelenta găzduire a evenimentului. Mulțumim DJST Hunedoara pentru sprijin și prezența la eveniment. Mulțumiri echipei AS Bike & Run Petroșani Mulțumiri, Denisa, Adriana, Nadia, Sorin, Vuțu, Dana, Iuliana, Lucian, Alex, Misha. Mulțumiri Ghiță Ciuariu, mulțumesc Andrei, mulțumesc Paul. Mulțumim tuturor pentru participare”, a declarat sportivul Avram Iancu, organizatorul acestui eveniment sportiv.