Documentarul istoric „Maria-Inima României”, vizionare gratuită pentru publicul din Petroșani

Home Cultură Documentarul istoric „Maria-Inima României”, vizionare gratuită pentru publicul din Petroșani
Documentarul istoric „Maria-Inima României”, vizionare gratuită pentru publicul din Petroșani

În cadrul Turneului Național „Maria Inima României” și „Războiul Regelui”, producătorul executiv John M. Florescu alături de postul de televiziune HISTORY invită publicul din Petroșani la proiecția-eveniment a documentarului istoric „Maria-Inima României”.

Publicul are ocazia să vizioneze varianta integrală a regizorului (1h 20 min) în cadrul unui eveniment ce va avea loc în data de 25 februarie, marți, ora 18:00, la Cinema „Șerban Ionescu”.

Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evită aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Fiul său, Carol, și-a disprețuit părinții și când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, în 1945, au șters-o din istorie.

Vizionarea este gratuită publicului iar accesul în sală se face pe baza locurilor rezervate pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau https://eventbook.ro/film/bilete-turneu-national-maria-inima-romaniei-petrosani.

Cei care doresc să participe la această vizionare, și nu au reușit să-și rezerve locuri online, sunt bineveniți la proiecție, în limita locurilor din sală rămase neocupate.

Evenimentul organizat la Petroșani este realizat cu suportul Primăriei Municipiului Petroșani și al Cinema-ului „Șerban Ionescu”. Proiecția se adresează publicului de toate vârstele, filmul fiind primul documentar istoric ce este prezentat gratuit publicului din Valea Jiului în ultimii 30 de ani.

Producătorul executiv John Florescu și producătorul asociat Dan Drăghicescu vin la Petroșani pentru a prezenta documentarul și pentru a oferi ocazia publicului să participe la o sesiune de întrebări și răspunsuri despre culisele acestei producții.

Turneului Național „Maria Inima României” a debutat în toamna anului 2019 și este desfășurat pe parcursul a 6 luni. Intenția este de a ajunge la cât mai mulți oameni care să descopere personalitatea magnetică, spiritul și viziunea Reginei Maria, unul dintre cei mai ambițioși și perseverenți lideri pe care i-a avut România.

Documentarul a poposit până acum în orașe precum București, Constanța, Timișoara, Alba Iulia, Sinaia, Sibiu, Pitești și s-a bucurat de un număr impresionant de spectatori, rezervarea locurilor gratuite epuizându-se într-un timp record pentru fiecare dintre proiecțiile realizate.

Documentarul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale. Oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri. Documentarul a fost lansat în anul 2018 pe ProTV și în 2019 la postul de televiziune HISTORY.

Filmul „Maria – Inima României” este o producție independentă Chainsaw Film Productions și se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român.

 Echipa de producție a documentarului este formată din John Florescu – producător executiv, Trevor Poots regia/scenariu, Viorel Chesaru – producător senior, Dan Drăghicescu – producător asociat și Mircea Lăcătuș – editor.

Realizarea Turneului Național este posibilă cu susținerea HISTORY și a unor sponsori importanți: Banca Transilvania, REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate, Groupama Asigurări, British American Tobacco, Academia Română, Institutul Cultural Român, Enayati Group.