Tema reorganizării CEH, subiect de dezbatere la Prefectura Hunedoara

Home Economie Tema reorganizării CEH, subiect de dezbatere la Prefectura Hunedoara
Tema reorganizării CEH, subiect de dezbatere la Prefectura Hunedoara

“Suntem de acord cu preluarea Termocentralei Mintia de către o autoritate publică locală (fie ea Primăria Deva sau Consiliul Județean Hunedoara) și cu înființarea “Complexului Energetic Valea Jiului” – au declarat cei prezenți la discuțiile de vineri, 21 februarie 2020 de la Instituția Prefectului- Județul Hunedoara, pe tema viitorului mineritului și al producției de energie în judeţul Hunedoara.

La solicitarea Prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, la această întâlnire au participat lideri de sindicat, conducerea Complexului Energetic Hunedoara, reprezentantul administratorului judiciar dar și conducerea C.J.H. și administratorul public al Primăriei Deva, Adrian David.

Potrivit prezentării facută de administratorul judiciar, divizarea CEH va putea avea loc după înființarea, conform legii insolvenței, a Comitetului creditor, stabilirea activelor viabile pentru ca acestea să poată fi date în plată și după întocmirea și aprobarea Planului de reorganizare. Atât pentru Valea Jiului cât și pentru Mintia , specialiștii au pregătit o analiză și un punct de vedere, acestea urmând să facă parte din strategia comună de divizare și reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara.

La această dată, C.E.H. se află în procedură de insolvență iar Administratorul judiciar a precizat că trebuie urmată o serie de etape prevăzute de lege, până la prezentarea finală a Planului de reorganizare.  ”Cel mai important lucru este ca în viitorul Plan de divizare și reorganizare a CEH să se regăsească un punct de vedere comun al tuturor celor implicați și, bineînțeles, acesta să fie în interesul hunedorenilor”, a a precizat prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă.