Pictură, poezie, muzică și dans, ”cocktail” artistic pentru o nouă ediție a Zilelor Aztek Art 2020

Home Cultură Pictură, poezie, muzică și dans, ”cocktail” artistic pentru o nouă ediție a Zilelor Aztek Art 2020
Pictură, poezie, muzică și dans, ”cocktail” artistic pentru o nouă ediție a Zilelor Aztek Art 2020

După ”preambulul” artistic marcat de Sf. Valentin prin derularea unor concerte care i-au readus pe scena din ”localul artelor” din Petroșani – am numit Cafeneaua Aztek din centrul municipiului – pe pianistul Aurelian Epuraș, solistele folk Carmen Macavei și Claudia Șponor, dar și pe tinerii și talentații artiști plastici Cliuța Mihaela Șușu și Alin George Deac, printr-o deosebită expoziție de pictură și grafică, proprietarii acestei inedite locații culturale din Valea Jiului, Manuela și Alin Crișan propun acum iubitorilor de cultură o nouă ediție a ”Zilelor Culturale Aztek Cafe”, eveniment ajuns deja la cea de-a treia ediție.

Zilele Aztek Art 2020 vor avea loc în perioada 27 februarie  – 1 martie. Pentru prima zi a evenimentului, joi, 27 februarie 2020, de la ora 17,00 este programată expoziția de pictură ce consemnează debutul expozițional a tinerei artiste plastice Luana Aimee Ghicioi din Petroșani.

Vineri, 28 februarie 2020 în atmosfera intimă de la Aztek e rândul poeziei să se manifeste în cel mai pur stil artistic, aducând în atenția publicului poeme ale unor apreciați scriitori ai Văii Jiului, precum Petronela Vali-Slavu, Marian Boboc, Anca Ciolca, Claudiu Târnovean, Mircea Moldovan, Mariana Ghicioi și Irina Boboc, în lectura autorilor.

Iubitorii muzicii folk se vor putea întâlni în seara muzicii, sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 20,00 cu formația OCRU.

Duminică, 1 Martie 2020, de la ora 16,00 sunt invitați la Aztek Caffe iubitorii de jazz și retro-rock într-o inedită audiție de viniluri, iar de la ora 19,00 maestrul coregraf Nicolae Nicoară vă oferă aici oportunitatea unei minunate seri în pași de dans, la ”Salsa Party”.

Chiar dacă, aceste evenimente închid seria Zilelor Aztek Art 2020, spectacolele continuă în acest loc în care artele se combină cu aromele extravagante ale cafelei de cea mai bună calitate. Iar pentru că Aztek Caffe a devenit deja o adevărată rampă de lansare pentru numeroși artiști talentați ai Văii Jiului, gazdele vă propun o altă frumoasă surpriză care prefațează ”Ziua Mamei”, invitându-vă, sâmbătă, 7 martie 2020, de la ora 20,00 la un concert susținut de micuța, dar deosebit de talentata voce a Văii Jiului, Delia Stana, sub genericul ”Sunetul Primăverii”.

Dacă recomandările noastre v-au convins că merită să vă oferiți plăcerea unei cafele într-o atmosferă cu adevărat de artă și spectacol, vă sugerăm să vă grăbiți și să vă faceți încă de pe acum o rezervare pentru unul sau multe din evenimentele anunțate, la numărul de telefon: 0730-079401 sau direct la Aztek Caffe Petroșani, bd. 1 Decembrie 1918, lângă Școala IG Duca. Nu de alta, dar locurile sunt limitate, iar solicitările pot fi onorate doar în limita locurilor disponibile.