Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai reconfirmat în calitate de Rector al Universității din Petroșani

Home Educație Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai reconfirmat în calitate de Rector al Universității din Petroșani
Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai reconfirmat în calitate de Rector al Universității din Petroșani

Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai a fost reconfirmat în funcția de Rector al Universității din Petroșani, în urma alegerilor care au avut loc, în acest sens, marți, 25 februarie 2020, în cadrul instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

Acesta a întrunit un număr de 93 de voturi, față de 61 câte a reușit să obțină contracandidatul său, prof.univ.dr.ec. Eduard Edelhauser, alte 4 voturi fiind anulate. Rezultatul alegerilor de la Universitatea din Petroșani urmează să fie transmis spre validare, Ministerului Educației și Cercetării.

Astfel, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai își continuă mandatul de Rector al Universității din Petroșani pentru următorii 4 ani, după ce a condus instituția academică de la Petroșani și în perioada 2016-2020. De altfel, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin și-a axat întreaga campanie electorală derulată după depunerea candidaturii sale, pe mesajul continuității.

”Constat că mesajul meu de continuitate a fost recepționat pozitiv de colegii mei, cărora nu-mi rămâne acum decât să le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o prin desemnarea mea în calitate de Rector al Universității din Petroșani pe mai departe, pentru următorii 4 ani. Cred că, împreună, avem multe de făcut pentru a crește valoarea și prestigiul școlii superioare din Valea Jiului, atât la nivel național, cât și internațional, așa cum cred că împreună trebuie să ne implicăm în creșterea capacității educaționale, dar și în creșterea gradului de implicare a Universității din Petroșani în viața comunității locale și asta vom și face”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

După confirmarea oficială a calității sale de Rector, de către MEC, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin urmează să-și desemneze și echipa cu care va colabora la conducerea executivă a Universității, respectiv numirea prorectorilor, decanilor și prodecanilor, care sunt atributul direct al Rectorului.