”Cupa Dragobetelui”, eveniment șahist de excepție la Vulcan

Home Stiri la zi ”Cupa Dragobetelui”, eveniment șahist de excepție la Vulcan

Iubitorii sportului minții din Valea Jiului au parte, în perioada 28 februarie – 1 martie, de un eveniment șahist de excepție, care se va desfășura la Vulcan, sub genericul ”Cupa Dragobetelui”. 

Competiția – ajunsă la ediția a IV-a – este organizată de CSM Mihai Viteazu Vulcan și de Primăria Municipiului Vulcan și a stârnit interesul a peste 150 de șahiști din multe zone ale țării: Arad, Sînandrei,  Pecica, Timișoara, Vâlcea, Tg. Jiu, Deva, Turda, Reșița, Petroșani și  Vulcan.

După cum ne informează Ioan Dorel Șchiopu, coordonatorul secției de șah de la clubul din Vulcan, ”ostilitățile” vor fi derulate la trei categorii de concurs șah clasic (Open General , Under 1600 ELO și U1200 ELO pe durata a șapte runde,  (90 minute – timp de gândire/ jucător la prima categorie și 60 minute / jucător la celelalte două categorii.

Astfel, în ziua de sâmbătă, 29 februarie, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 6 Vulcan se va desfășura un concurs de șah rapid (timp de gândire: 15 minute / jucător) destinat debutanților. Se vor acorda cupe, medalii,  diplome, surprize dulci tuturor participanților, iar la categoriile de șah clasic, premiile vor fi și în bani.

Participarea la această ediției este una record și asta – pe de o parte – demonstrează faptul că organizarea celorlalte ediții a fost foarte bună, iar pe de altă parte, numărul mare al participanților oferă Secției de Șah de la Vulcan un loc onorabil pe harta competițională a Federației Române de Șah.