Viceprimarul din Vulcan își anunță candidatura din partea Pro România

Home Politică Viceprimarul din Vulcan își anunță candidatura din partea Pro România
Viceprimarul din Vulcan își anunță candidatura din partea Pro România

Zvonurile privind ”transferul” politic al viceprimarului din Vulcan, Cristian Merișanu la Pro România au fost confirmate de acesta, prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare.

Merișanu explică decizia luată prin faptul că politicienii au nevoie de un vehicul cu care să poată face politică, iar în echipa social-democraților de la Vulcan, ”lupii tineri” nu-și mai regăsesc locul și rolul pe care-l așteaptă și ei, dar și comunitatea locală.

Cristian Merișanu spune că decizia de a trece de partea unui alt partid politic, în perspectiva alegerilor locale din vara acestui an nu a fost deloc una ușoară. ”În ultimele zile m-am tot frământat. Și am luat una dintre cele mai grele decizii din viața mea. Nu mai sunt eu dacă rămân.
De aceea, m-am hotărât să vă anunț că am decis să închei această tensiune. O să candidez la Primăria Vulcan. Voi accepta oferta Pro România. Voi merge la alt partid pentru că e obligatoriu. Nu plec pentru că nu mi-au dat cămașa nouă, ci pentru că altfel voi rămâne doar un ”lup tânăr” care va plânge că Vulcanul va fi tot timpul în prim plan ca o colonie din județul nostru. Vreau să rămân în politică pentru că-mi place politica”, a scris Merișanu pe facebook.

Acesta precizează însă că, în același timp, până la momentul alegerilor locale, nu-și va de demisia din PSD, pentru că acest gest ar conduce, imediat, la pierderea funcției de viceprimar al municipiului Vulcan. ”De ce nu-mi dau acum demisia din PSD? Vă spun și asta. Nu pentru că mă țin de scaun. Dar vă aduceți aminte în anul 2016 de câte ori am venit în fața dumneavoastră? Cât v-am rugat să ne votați. Cred că o parte din dumneavoastră, nu o să știu niciodată câți, ați votat PSD și pentru că eu eram acolo. Și atunci cred că mi-am câștigat locul prin munca politică făcută”, a mai spus Cristian Merișanu.

Vă reamintim că, la începutul acestui an, după ce Cristian Merișanu a transmis conducerii județene a PSD Hunedoara că dorește o ”confruntare internă” în PSD pentru desemnarea candidatului acestui partid pentru funcția de primar al Vulcanului la alegerile locale din 2020, a fost realizat un sondaj de opinie. Potrivi acestui sondaj, prezentat public de conducerea PSD, candidatul cotat cu cele mai mari șanse de a fi ales primar al municipiului Vulcan, din rândul tuturor potențialilor competitori, inclusiv Merișanu, este însă actualul primar, Gheorghe Ile, cotat cu peste 30% din opțiuni în sondajul PSD. Același procent îi revine primarului social-democrat și într-un alt sondaj, prezentat public de Dan Marinescu.