Avize favorabile în Camera Deputaților pentru legea senatorului Resmeriță privind reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare în Valea Jiului

Home Politică Avize favorabile în Camera Deputaților pentru legea senatorului Resmeriță privind reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare în Valea Jiului
Avize favorabile în Camera Deputaților pentru legea senatorului Resmeriță privind reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare în Valea Jiului
După ce a trecut cu bine de se Senat, legea prin care senatorul social-democrat Cristian Resmeriță propune reducerea cu 2 ani, fără penalizare, a vârstei standard de pensionare pentru toți salariații care au activat cel puțin 30 de ani în câmpul muncii în localitățile Văii Jiului, primește avize favorabile și în Camera Deputaților, care este for decizional în materie.
În aceste zile, proiectul legislativ inițiat de senatorul Cristian Resmeriță pentru modificarea art.65 (alin.5) din Legea nr.263/2010 în sensul celor menționate mai sus, a primit AVIZ FAVORABIL din partea Comisiei pentru Sănătate și Familiei, respectiv a Comisiei pentru Drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale din Camera Deputaților.
Vestea fost primită cu bucurie de senatorul social-democrat care este de părere că adoptarea proiectului său legislativ este una care vine în sprijinul cetățenilor din Valea Jiului și constituie un drept absolut cuvenit acestora. Senatorul Cristian Resmeriță salută, de asemenea, faptul că în cele două comisii parlamentare care au avizat favorabil proiectul său, votul ”pentru” a fost dat de parlamentari din întregul spectru politic.
”Sigur că mă bucur foarte mult pentru faptul că, atât Comisia de sănătate cât și Comisia pentru drepturile omului au avizat favorabil inițiativa mea legislativă. Cred că este un vot corect al colegilor mei deputați și, în continuarea procedurilor parlamentare pentru adoptarea acestei legi, îi rog mai departe pe toți colegii deputați, de la toate partidele, să vină în sprijinul acestei inițiative legislative, foarte importantă pentru toți oamenii din Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.
Potrivit actului normativ aflat în dezbatere parlamentară, toți cetățenii care au activat în câmpul muncii, indiferent de activitatea profesională, în ultimii 30 de ani într-una din localitățile Petroșani, Petrila, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani, vor putea beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Legea este deja aplicată în zone considerate cu un grad ridicat de poluare, generată de activități industriale, cum este spre exemplu Copșa Mică.