Proiect de educație alternativă la Biblioteca județeană: ”Ora să știm !”

Home Educație Proiect de educație alternativă la Biblioteca județeană: ”Ora să știm !”
Proiect de educație alternativă la Biblioteca județeană: ”Ora să știm !”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva dă startul înscrierilor la atelierele din Proiectul „Ora să ȘTIM”, care aduce mai aproape de copii știința și o explică pe înțelesul lor. Pornind de la lectura interactivă a unor povestioare, copiii vor fi puși în fața unor situații de viață în urma cărora își vor dezvolta abilități de comunicare, își vor exprima gândurile și ideile, vor dobândi comportamente și atitudini noi.

Prin experimente practice, fizice sau chimice, copii vor fi îndrumați să exploreze mediul înconjurător, să cerceteze și să observe fenomenele naturale și viețuitoarele, vor dobândi noțiuni științifice și abilități practice adaptate nivelului lor de vârstă. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, urmărindu-se dezvoltarea limbajului, lărgirea ariei de cunoaștere, stimularea și dezvoltarea creativității și a gândirii libere, având ca punct de pornire un set de cărți pentru copii cu tematica ŞTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

În bibliotecă se vor organiza lunar ateliere pe două grupe de vârstă: 3-6 ani, respectiv 7-10 ani.

Înscrierile se fac la Secretariatul instituției, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330, în perioada 4 – 27 martie 2020.

”Prin Proiectul „Ora să ȘTIM” ne dorim să oferim copiilor o alternativă plăcută la modul tradițional de învățare. Dragi copii, vă așteptăm să petreceți timp de calitate în bibliotecă prin experienţe noi, pozitive și memorabile”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul instituției județene organizatoare.