Primarul Tiberiu Iacob Ridzi face verificări privind igiena în școlile din Petroșani

Home Administrație Primarul Tiberiu Iacob Ridzi face verificări privind igiena în școlile din Petroșani
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi face verificări privind igiena în școlile din Petroșani

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a vrut să se asigure personal că recomandările pe care le-a transmis încă de săptămâna trecută directorilor de unități școlare de pe raza municipiului Petroșani, în contextul măsurilor luate pentru combaterea riscului de infecție cu coronavirus, sunt tratate cu seriozitatea cuvenită și nu doar ca maculatură birocratică.

Astfel, mai multe școli din Petroșani au fost vizitate astăzi de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, într-un control inopinat. Primarul a vrut să se asigure că administratorii și directorii de școli au acționat corespunzător, asigurând condițiile de igienă recomandate, în spațiile cu potențial de risc ridicat: grupuri sanitare, săli de clasă, holuri etc.

Dacă în anumite unități școlare, primarul a fost mulțumit de ceea ce a găsit, în altele s-a declarat dezamăgit și, chiar dacă instituția administrației locale nu poate aplica sancțiuni, Tiberiu Iacob Ridzi spune că va informa Inspectoratul Școlar Județean asupra problemelor identificate.

”Deși nu primăria este responsabilă de asigurarea produselor de curățenie și igienă în școli, ci fiecare unitate de învățământ în parte, în calitate de primar și președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, săptămâna trecută am trimis o adresă către toate școlile în care solicitam să asigure toate materialele necesare pentru igiena copiilor, fie că vorbim de apă caldă, săpun, hârtie, uscătoare, fie că vorbim de substanțele care se folosesc la spălatul pe jos și la dezinfectarea mobilierului. Sunt școli unde lucrurile sunt în regulă, dar sunt și școli unde lucrurile nu sunt în regulă, de exemplu, la Școala 1 sediul nou lucrurile sunt foarte grave. Adică nu există săpun la toalete, nu există hârtie, sunt băi unde nu merge lumina electrică. La Școala 7 este foarte bine, la Școala Avram Stanca, fosta Școală 4, foarte bine, iar la Școala 6 lucrurile sunt bune, dar se pot îmbunătăți”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Acesta apreciază că în primul rând pentru protejarea copiilor trebuie luate aceste măsuri suplimentare. Tiberiu Iacob Ridzi spune că va continua să deruleze acest tip de acțiuni, pentru a verifica dacă aceste aspecte legate de igienă și de curățenia în școli sunt respectate întocmai și în același timp, cere în mod public tuturor directorilor de la unitățile de învățământ să își facă datoria.