Voluntari germani dau o mână de ajutor oamenilor de bine din orașul Petrila

Home Stiri la zi Voluntari germani dau o mână de ajutor oamenilor de bine din orașul Petrila
Voluntari germani dau o mână de ajutor oamenilor de bine din orașul Petrila

O echipă de voluntari din Germania sunt prezenți în orașul Petrila și în acest an, potrivit unei mai vechi colaborări cu membri ai Asociației creștine ”Grăuntele” din această localitate. Și în acest an, voluntarii germani au venit în sprijinul petrilenilor de la această asociație pentru a da o mână de ajutor la reamenajarea clădirii vechii direcții a minei Lonea, acolo unde ”Asociația creștină Grăuntele Petrila”, condusă de Ghiță Guran, își desfășoară activitățile curente și unde voluntarii acesteia oferă celor în  nevoie o seamă de servicii sociale.

Primarul orașului Petrila a mers, la rândul său, vineri 6 martie, la sediul Asociației creștine ”Grăuntele”, pentru a-i susține pe voluntari, dar i-a primit și la cabinetul său pe oaspeții din Germania. ”Acești oameni vin de mai mult timp în orașul Petrila în acțiuni de voluntariat. Ei fac parte din diferite medii profesionale și nu le este rușine să facă absolut tot ce este necesar în acțiunile lor voluntare pentru amenajarea cu gust a acestei clădiri, păstrând și ceea ce este vechi și autentic. Au reușit să schimbe acoperișul, iar acum lucrează la partea de interior a clădirii și sunt hotărâți să o ducă până la capăt. Eu nu pot decât să mă bucur, anul trecut am propus Consiliului Local și s-a aprobat prelungirea contractului de închiriere a spațiului acestei clădiri, sunt oameni care merită toată aprecierea noastră și le mulțumesc”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila. 

Tot de la edilul petrilean am aflat că voluntarii din Germania sunt de profesii dintre cele mai diverse. Unul, spre exemplu, este medic chirurg în timp ce o tânără domnișoară, Erika Luisa Hummer, este chiar tâmplar de meserie. 

Voluntarii din Germania sunt o prezență inedită în orașul Petrila, nu doar prin ceea ce fac alături de cei de la ”Asociația creștină Grăuntele Petrila”, ci și prin felul în care se prezintă, purtând cu mândrie costumul popular autentic al zonei din care provin, costume care, așa cum a constatat și primarul Petrilei, Vasile Jurca, sunt într-o deplină consonanță cu cele ale momârlanilor petrileni.