Coronavirus a ajuns și în județul Hunedoara. Primul caz confirmat la Deva

Home Stiri la zi Coronavirus a ajuns și în județul Hunedoara. Primul caz confirmat la Deva
Coronavirus a ajuns și în județul Hunedoara. Primul caz confirmat la Deva

După mai multe cazuri neconfirmate de pacienți testați pentru Coronavirus, primul caz pozitiv cu virus Corona (COVID-19) în județul Hunedoara a fost confirmat la un barbat de 45 de ani din Deva, care s-a întors din Italia regiunea Lombardia în data de 26.02.2020 . Medicii de la DSP spun că acesta a respectat indicațiile pe care le-a primit la intrarea in România și s-a aflat în izolare la domiciliu din data de 26.02.2020, și nu a părăsit domiciliul în toată această perioadă.

Reprezentanții DSP arată că în data de 05.03.2020 bărbatul din Deva a prezentat cefalee, fapt pentru care a solicitat consult la UPU Deva, unde a fost transportat de către ambulanță. ”S-au respectat procedurile stabilite de către Ministerul Sănătății, a fost consultat într-un salon izolat. Deoarece prezenta febra 37,6⁰C s-a solicitat recoltarea unei probe pentru determinarea prezentei virusului COVID 19. S-a recoltat proba de către personalul DSP Hunedoara, după care proba a fost  trimisă pentru confirmare la laboratorul de la Cluj Napoca. Pacientul a fost internat în secția infecțioase a Spitalului Județean Deva în salon izolat și nu a prezentat o agravare a stării de sănătate”, informează dr. Cecilia Birău, medic șef Departament SSP din cadrul DSP Hunedoara.

După confirmarea testului de la laboratorul din Cluj Napoca, în după amiaza zilei de 6 martie, pacientul a fost transportat conform procedurii stabilite de Ministerul Sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” de la Timișoara. În același timp, s-a demarat ancheta epidemiologică, conform procedurii.

În altă ordine de idei, DSP Hunedoara informează că, în data de 5 martie 2020, Poliția județeană Hunedoara a fost nevoită să aplice două amenzi contravenționale pentru alte două persoane aflate în izolare, care nu au respectat procedurile de autoizolare și au părăsit locuința de domiciliu înaintea celor 14 zile de izolare.

La nivelul județului Hunedoara, în prezent sunt în monitorizare 114 persoane cu potențial risc de infectare cu noul coronavirus.

Medicii invită populația să respecte regulile de protecție impuse de autorități pentru a evita răspândirea noului virus și riscul infectării.