Apel la calm, rațiune și responsabilitate din partea primarului municipiului Lupeni, în chestiunea ”Coronavirus”

Home Stiri la zi Apel la calm, rațiune și responsabilitate din partea primarului municipiului Lupeni, în chestiunea ”Coronavirus”
Apel la calm, rațiune și responsabilitate din partea primarului municipiului Lupeni, în chestiunea ”Coronavirus”

Situația privind evoluția la scară națională a infecțiilor cu Coronavirus l-a determinat și pe primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, să convoace Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea stabilirii unor reguli privind protecția cetățenilor împotriva riscului de contaminare cu COVID-19.

Față de situația creată, primarul Lucian Resmeriță face un apel la calm, la rațiune și la responsabilitate din partea tuturor cetățenilor, care sunt rugați să înțeleagă și să respecte recomandările făcute de organele abilitate. ”Astăzi, 11.03.2020, ca urmare a evoluției îngrijorătoare a răspândirii virusului COVID – 19 în Valea Jiului, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Lupeni.  NU TREBUIE SĂ INTRĂM ÎN PANICĂ, însă este necesar ca această problemă să fie tratată cu seriozitate și responsabilitate de către noi toți! ROG cetățenii de bună credință, care au cunoștință despre persoane venite din zonele afectate de COVID – 19, să contacteze una din următoarele instituții: Poliția Municipiului Lupeni – tel. 0254560334, Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara – tel. 0254225242, Poliția Locală a Municipiului Lupeni – tel. 0760240497, sau Jandarmeria Lupeni – tel. 0254560130”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta a informat, totodată, că măsurile luate în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Lupeni au ca scop prevenirea răspândirii COVID – 19 și acestea sunt:

  • Suspendarea cursurilor la grădinițele cu program normal, program săptămânal, școlile și liceele din Municipiul Lupeni;
  • Suspendarea activităților la Palatul Cultural Minerul din Lupeni;
  • Suspendarea manifestărilor publice pe teritoriul Municipiului Lupeni;
  • Suspendarea competițiilor sportive și antrenamentelor pe teritoriul Municipiului Lupeni;
  • Suspendarea activității Târgului Săptămânal din Municipiul Lupeni;
  • Suspendarea audiențelor și a activității comisiei de locuințe din cadrul Primăriei Municipiului Lupeni;
  • INTERZICEREA accesului vizitatorilor și a aparținătorilor în Spitalul Municipal Lupeni, Căminul pentru Persoane Vârstnice Lupeni și la sediul serviciilor sociale de tip rezidențial (centre de plasament);
  • Luarea unor măsuri suplimentare de dezinfecție și curățenie în clădirile publice.

Aceste decizii intră în vigoare și vor fi aplicate în perioada 11.03-22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii acestei durate.

Pe parcurs, în funcție de evoluția situației epidemiologice se va interveni cu alte măsuri  și decizii.