La Lupeni se lucrează conform graficului pentru modernizarea ansamblului monumental ”Lupeni 29”

Home Administrație La Lupeni se lucrează conform graficului pentru modernizarea ansamblului monumental ”Lupeni 29”
La Lupeni se lucrează conform graficului pentru modernizarea ansamblului monumental ”Lupeni 29”

Dincolo de problemele generate de noul Coronavirus și de măsurile stricte care trebuiesc adoptate pentru controlul și eradicarea epidemiei, viața comunităților trebuie să meargă înainte, iar activitățile de zi ale oamenilor, chiar dacă necesită acum o atenție sporită, nu trebuie abandonate.

Cu o astfel de abordare, și în municipiul Lupeni, activitățile publice ale administrației locale continuă prin implementarea proiectelor de dezvoltare locală, fapt confirmat și de investițiile care se derulează, spre exemplu, pe șantierul lucrărilor care vizează reabilitarea și modernizarea arealului ansamblului monumental ”Lupeni 29” din centrul localității. Lucrările se află în grafic, iar primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, împreună cu viceprimarul Iacob Mesaros au fost prezenți din nou pe șantier, pentru a se asigura că acestea decurg așa cum a fost prevăzut.

După cum se știe, zona din jurul ansamblului monumental ”Lupeni 29”, care face parte din opera marelui sculptor român Ion Irimescu și este dedicat unui moment important din istoria localității și din istoria mișcării muncitorești din România interbelică, urmează să fie reamenajată și pusă în valoare, grație unui proiect de investiții publice inițiat de autoritățile publice locale de la Lupeni.

”Deocamdată au fost scoase plăcile de piatră și alte elemente arhitectonice din vechea structură a acestei zone, s-a configurat zona de lucru pentru noile elemente arhitectonice și peisagistice care vor fi amplasate în jurul monumentului ”Lupeni 29”, iar muncitorii lucrează conform graficului pentru a finaliza la termen acest important obiectiv de investiții din municipiul Lupeni. Ne propunem, așa cum am mai spus, să transformăm această zonă, într-o piațetă publică astfel încât ea să devină, pe de o parte, un obiectiv de interes turistic pentru cei care ne vizitează dar și un loc amenajat corespunzător cu respectul cuvenit pentru un monument de valoarea celui ridicat în municipiul Lupeni de unul dintre cei mai mari sculptori români ai secolului XX și pentru semnificația acestuia în viața comunității noastre”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Ansamblul monumental ”Lupeni 29” nu a mai cunoscut lucrări de reabilitare și modernizare de la instalarea sa în centrul municipiul Lupeni, în anii 60 ai secolului trecut. Tocmai de aceea, edilii de la Lupeni consideră că investițiile care au fost demarate acum sunt cu atât mai necesare și binevenite. Investițiile pentru reamenajarea peisagistică și arhitecturală a zonei cuprind, printre altele: realizarea de paviment nou prin repararea sau înlocuirea dalelor de piatră, realizarea de drenaje pentru apele pluviale, refacerea spațiilor verzi și plantarea de copaci ornamentali, amplasarea de mobilier urban și realizarea unui iluminat ornamental corespunzător, care să pună în valoare întreaga piațetă și, mai ales, ansamblul monumental și pe timp de noapte.